Lewandowski scorer fem mål på ni minutter mod Wolfsburg

Lewandowski scorer fem mål på ni minutter mod Wolfsburg Foto: POLFOTO/AP

Fem mål på blot ni minutter af indskiftede Robert Lewandowski sikrede Bayern München historisk sejr.

Robert Lewandowski skrev Bundesliga-historie med fem mål på ni minutter, inklusiv det hurtigste hattrick, da Bayern München vandt med 5-1 over Wolfsburg.

Lewandowski leverede et af de mest mindeværdige indhop i Bundesligaens historie, da polakken egenhændigt vendte 0-1 til 5-1 i anden halvleg mod Wolfsburg - alle fem mål scoret på blot ni minutter!

Publikum på Allianz Arena kunne slet ikke tro deres egne øjne på en vanvittig aften i Sydtyskland, hvor Robert Lewandowski holdt sin helt egen oktoberfest.

Efter en skuffende indsats af hjemmeholdet i første halvleg kunne gæsterne fra Wolfsburg fortjent gå til pause med en føring på 1-0 på en scoring af Daniel Caligiuri.

Bayern-træner Pep Guardiola var ikke tilfreds med sit mandskab, og straks fra anden halvlegs start skiftede han to mand. Javi Martinez skulle give mere fylde centralt på banen, mens Robert Lewandowski skulle bringe mere krudt til offensiven.

Og sidstnævnte leverede i den grad både krudt, fyrværkeri og magi.

Fra det 51. minut til det 60. minut bankede den polske indhopper ikke færre end fem mål ind og skrev sig eftertrykkeligt ind i Bundesligaens rekord- og historiebøger - det sidste en sand perle med en flugter i vandret position fra kanten af feltet.

De tre første mål blev scoret på blot fire minutter, hvilket er rekord for det hurtigste hattrick i ligaens historie. De fem mål på ni minutter er ligeledes rekord.

Den nu forhenværende hattrickrekord lød på seks minutter sat af den tidligere Duisburg-angriber Michael Tönnies i 1991.

De fem scoringer af en indskifter er ligeledes heller ikke set tidligere, så det er flere kapitler i historiebøgerne, som den polske stjerneangriber skriver sit navn ind i.

Faktisk havde Robert Lewandowski et par muligheder for at udbygge sin utrolige måltotal, men et par Wolfsburg-blokeringer i sidste øjeblik forhindrede ham i at gøre sig selv endnu mere historisk.

Nicklas Bendtner blev sendt på banen for Wolfsburg med omkring 13 minutter igen, men både han og resten af spillerne på banen var blot en parentes i Lewandowskis onemanshow.

De fem polske fuldtræffere sikrede de forsvarende mestre den sjette sejr af lige så mange mulige i ligaen, som man nu topper med 18 point. Borussia Dortmund kan komme a point onsdag.