Annonce
Sport

Lokalunioner: Landsholdskonflikt vil ramme breddefodbold

Simon Kjær mener, at DBU's lokalunioner rammer forbi skiven, når unionerne med opfordring om snarligt at indgå en ny landsholdsaftale henvender sig til spillerne i stedet for DBU. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

DBU's lokalunioner opfordrer spillerne til at indgå en ny landsholdsaftale. Simon Kjær mener, at DBU nøler.

Det vil gå ud over dansk breddefodbold og dermed også fremtidens potentielle landsholdsspillere, hvis Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen ender i konflikt, fordi parterne ikke kan blive enige om en ny landsholdsaftale for herrelandsholdet.

Sådan lyder det i et brev fra DBU's seks lokalunioner, der varetager dansk breddefodbold, til de danske landsholdsspillere.

I brevet opfordrer lokalunionerne spillerne til at tænke på helheden i dansk fodbold og ikke kun egen vinding.

- Vi appellerer til, at I tænker på fællesskabet i dansk fodbold, når I i disse dage forhandler om en ny landsholdsaftale. Mød nu hinanden og lad os sammen gøre lagkagen større og ikke mindre.

- Vi skal stå samlet i dansk fodbold, så vi i fællesskab kan skabe nye store resultater for jer - og for fremtidens landshold, lyder det blandt andet i brevet, som Ritzau er i besiddelse af.

DBU og Spillerforeningen har forhandlet om en ny landsholdsaftale siden januar. Bliver parterne ikke enige inden 1. september, anses testkampen 5. september i Slovakiet for at være i overhængende fare for ikke at blive spillet.

Værre vil det formentlig blive, hvis Nations League-opgøret mod Wales 9. september må aflyses. Det vil føre til sanktioner fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

I realiteten kan dansk landsholdsfodbold udelukkes fra kvalifikationen til EM i 2020, hvor København ellers er en af værtsbyerne.

Foruden honorarer og bonusser drejer landsholdsaftalen sig om spillernes kommercielle rettigheder i landsholdsregi samt om forholdene, når landsholdet er samlet.

Særligt forholdene omkring de kommercielle rettigheder synes at være en knast i forhandlingerne om en ny aftale. Også på det område opfordrer lokalunionerne spillerne til at være mere imødekommende.

- Det er afgørende, at alle landsholdsspillere stiller op, når vores kommercielle partnere investerer millionbeløb i dansk fodbold. Det er penge, der både går direkte til jer - helt fortjent - men som også går til udviklingen af dansk fodbold bredt set, lyder det i brevet.

Landsholdsanfører Simon Kjær har dog ikke meget til overs for lokalunionernes brev. Han mener, at det burde være adresseret til DBU i stedet for til spillerne.

Det skriver han til Jyllands-Posten.

- De kunne passende sende den opfordring til DBU's egne forhandlere, for det er DBU, der vil ændre stort set alting og lave en helt ny aftale på det kommercielle område med en masse nye krav. Det er ikke os. Vi vil gerne bevare den gamle aftale om kommercielle rettigheder.

- Vi ville også gerne forlænge den gamle aftale for at have ro på lige nu under forhandlingerne, men det ville DBU heller ikke. Vi er fodboldspillere, og vi vil bare spille fodbold.

- Vi vil rigtigt gerne undgå en konflikt, der kan skade ikke bare landsholdet, men hele dansk fodbold, som vi jo alle sammen er en del af, skriver Simon Kjær til Jyllands-Posten.

  • VM fodbold i Rusland
    Simon Kjær mener, at DBU's lokalunioner rammer forbi skiven, når unionerne med opfordring om snarligt at indgå en ny landsholdsaftale henvender sig til spillerne i stedet for DBU. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

Mark O. Madsen lancerer kæmpe event: Vil  være størst i Europa

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Annonce
Annonce
112

Kørt på sygehuset efter trafikuheld

Politik

Lokal S-formand stemte på andet parti: - Jeg er i politisk identitetskrise

Guldborgsund

Blev fundet ved børnehave: Vild bæver er nu tilbage på Sydhavsøerne

Femern

Kæmpe tunnelelement indviet af kongen: Se dronevideo

Sundhed

Ingen andre gør det: Nu kan din idé ændre sygehusene

112

Bøderegn: Næsten hver anden kørte for stærkt

Lolland

Heidi slår dørene op til ny butik

Royalt besøg

Se video: Her kommer kongen til Lolland

Vejret

Det seneste år er det vådeste i dansk vejrhistorie

Liveblog

Iført hjelm og vest indviede kongen tunnelelement

Indland

Sommervarmen er på vej: Så varmt bliver det

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

112

21-årig rasende efter afsløring: "Jeg slår jer ihjel"

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej

Guldborgsund

En af de helt tunge attraktioner kommer til Gedser

Annonce
Annonce
Sport

Mark O. Madsen lancerer kæmpe event: Vil  være størst i Europa

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

112

31-årig mand stikker læge på psykiatrisk afdeling med en kniv

Lolland

Kæmper for at få uddannelser til Nakskov

Femern

Kongen gav en helt særlig gave til Femern-forbindelsen

Fejø

Klimaaktivisterne tøver ikke længere: Vigtige retningslinjer

Sport

Vil spolere oprykningsfesten i Esbjerg