Magnussen kalder sin start for øv-omgange

Kevin Magnussen sluttede som nummer 13 i Formel 1-grandprixet i Montreal, som blev overskygget af en kaotisk flagfejl til sidst i løbet. Foto: Graham Hughes/Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen erkendte, at Formel 1-løbet i Montreal ikke gik, som han havde håbet på forhånd.

Den danske racerkører Kevin Magnussen (Haas) savnede fart gennem hele forløbet i forbindelse med Formel 1-grandprixet i Montreal.

I træningerne var danskeren ikke oppe at ringe, mens han leverede bedre i kvalifikationen med en startplads som nummer 11.

Da det gik løs i Montreal søndag aften dansk tid, mistede Magnussen hurtigt en plads til Saubers Charles Leclerc, og danskeren sluttede løbet som nummer 13, efter at to omgange blev annulleret på grund af en fejl med flagningen.

- Leclerc kom forbi og fik en god start. Han kom uden om i sving ét og havde inderbanen i andet sving, og så mistede jeg en placering til ham der, siger Kevin Magnussen ifølge tv3sport.dk.

Siden gik det endnu dårligere, og Magnussen raslede længere ned, og da holdkammeraten Romain Grosjean sluttede på 12.-pladsen, var der ingen point til Haas i Canada.

- Det var nogle øv-omgange, og så havde jeg ikke farten til at kunne komme tilbage, i hvert fald ikke på ultrasoftdæk. De blev ret varme.

- Jeg fik lidt gang i det og passede lidt på dækket, men så pittede jeg, og så var mit løb slut derfra.

- Det var ikke, hvad vi havde håbet på. Det var ikke fordi, vi havde forventet den bedste weekend, men vi havde håbet på et bedre resultat end det her.

- Der er ikke så meget at sige. Vi kommer stærkt igen næste gang, siger Kevin Magnussen.

Grandprixet i Montreal blev vundet fa Sebastian Vettel (Ferrari), der overtog føringen i den samlede stilling med et enkelt point ned til verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes), der sluttede på femtepladsen.

Vettel har nu 121 point foran Hamiltons 120 point.

I første omgang blev Magnussen placeret som nummer 14, men det blev ændret til en 13.-plads, der løbet efterfølgende blev gjort op efter omgang nummer 68.

Det skyldtes, at en gæst - supermodellen Winnie Harlow - ved en fejl viftede med det ternede flag en omgang for tidligt.

Fejlen fik dog ikke betydning i toppen af klassementet.

Kevin Magnussen har hentet 19 point indtil videre i sæsonen, mens Romain Grosjean endnu ikke har scoret point i denne sæson.