Ny Odense-profil slutter sig til lazarettet i flot CL-sejr

Maren Aardahl var en af Odenses vigtigste spillere i den flotte sejr over Brest. (Arkivfoto). Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Odense vandt på imponerende vis over Brest, men Noémi Háfra måtte forlade banen med en skade.

Odense Håndbold var undertippet, men tog alligevel fra lørdagens besøg hos Brest Bretagne med en sejr på 25-21 i Champions League.

Men det var ikke alt, der var fryd og gammen i det franske.

Fynboerne er hårdt ramt af skader til profiler i øjeblikket, og lørdag indskrev endnu en spiller sig på lazarettet.

Otte minutter inde i opgøret pådrog Noémi Háfra sig et vrid i knæet og måtte bæres fra banen med store smerter.

Ungareren er en af Odenses stærke kort i bagkæden, hvor klubben lige nu må undvære både Mia Rej og Dione Housheer.

Ikke desto mindre lykkedes det de tilbageværende spillere at rykke sammen i bussen, og selv om franskmændene halede ind til sidst, endte det med en flot fynsk sejr.

Odense har nu hentet to sejre ud af fem mulige i Champions League. Klubben har tabt de øvrige tre kampe og har derfor fire point.

Vi skulle tre minutter ind i lørdagens opgør, før der kom mål på tavlen. Maren Aardahl scorede på straffekast, og så var Odense i gang.

Fynboerne satsede hårdt på kontra og buldrede frem over stepperne. Noémi Háfra scorede til 4-1, inden hun løb ind i sin skade.

Intensiteten forsvandt en smule, da Háfra var blevet båret ud af hallen, men Odense havde sat sig på kampen og udbyggede føringen.

Althea Reinhardt viste højt, højt niveau, og med 53 i redningsprocent ved pausefløjt var hun stærkt medvirkende til, at Odense førte 16-8.

Med de mange skader til Odenses bagspillere er meget ansvar lagt på Mie Højlunds skuldre. Det så den erfarne landsholdsspiller ud til at være meget bevidst om.

Med stor karisma sørgede hun for, at holdkammeraterne gav alt, og at Odenses angrebsspil blev sat ordentligt op. Sammen med især Maren Aardahl og Tonje Løseth bar hun holdet frem.

Brest halede dog en smule ind, og i de sidste ti minutter begyndte man at fornemme, at kræfterne var ved at slippe op hos Odense.

Derfor blev tempoet trukket ud af det fynske angrebsspil, og det stod hurtigt klart, at Brest ganske enkelt ikke kunne nå at komme tilbage.

• Champions League kvindehåndboldkampen mellem Odense Håndbold og CSM Bucuresti i Odense søndag den 9. oktober 2022.

NFC smidt på sommerferie med våd klud i ansigtet

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Kæmper for at få uddannelser til Nakskov: Lokalt folketingsmedlem støtter op

112

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

112

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation

Kæmpe fest på Torvet blev et tilløbsstykke: Se alle billederne

Åh nej: Masser af regn på vej - frygter skybrud på Sydhavsøerne