Opløftende dansk nederlag til Rooney & co.

Danmark gjorde meget rigtigt i årets første landskamp. Desværre blev det til et nederlag på 1-2 til England.

Landsholdet åbnede 2011 med masser af optimisme, selv om Morten Olsens mandskab onsdag tabte med 1-2 til England i Parken.

Daniel Agger bragte Danmark foran med 1-0, mens Darren Bent og Ashley Young scorede for gæsterne.

Alt i alt leverede danskerne en godkendt og til tider sprudlende indsats, der - trods nederlag og skønhedspletter - lover godt forud for det vigtige møde med Norge i EM-kvalifikationen den 26. marts.

Christian Eriksen gjorde det fremragende på sin position lige bag Nicklas Bendtner, der virkede uskarp, men alligevel fik skabt en del uro omkring modstandernes mål.

Den 18-årige Ajax-dansker demonstrerede et elegant touch på bolden og var en trussel som både iscenesætter og afslutter.

Eriksen knaldede selv et skud på stolpen, og var også oplægger til flere gigantiske chancer, deriblandt Aggers hovedstødsmål til 1-0 efter blot otte minutter. Det var spil med hæl og tå fra Eriksen.

Selvom danskerne faldt ned på englændernes niveau efter pausen, så fjerner det ikke indtrykket af, at Danmark har et hold, der godt kan yde de bedste modstand. For England stillede med nogle af fagets bedste såsom Wayne Rooney, Frank Lampard og John Terry.

Positionen som venstreback er fortsat et af Danmarks svage punkter. Simon Poulsen fik chancen med henblik på EM-kvalifikationskampen i Oslo, og det var i hans side i forsvaret, at englænderne fik skabt størstedelen af deres chancer.

Også ved målet til 1-1 efter 10 minutter, da han ikke fik tacklet Theo Walcott, der fandt Darren Bent foran mål. Mathias "Zanka" Jørgensen var heller ikke helt påpasselig i den situation.

Brøndbys landsholdsdebutant Daniel Wass fik chancen fra anden halvlegs start og leverede et bedre indtryk end Simon Poulsen.

Desværre for Danmark, så tog England sejren efter en af de fejl, der også bliver kostbare mod Norge. Michael Krohn-Dehli var synderen med en fejlaflevering, som førte til Ashley Youngs 2-1-scoring 20 minutter før slutfløjt.