RB Leipzig overvintrer på CL-plads efter sent sejrsmål

RB Leipzig jubler over Lukas Klostermanns 1-0-mål. Foto: Robert Michael/Ritzau Scanpix

På et mål tre minutter før tid vandt Yussuf Poulsen og RB Leipzig hjemme over Werder Bremen.

RB Leipzig med danske Yussuf Poulsen kan holde vinterpause på Bundesligaens fjerdeplads, der udløser en Champions League-plads, når sæsonen er slut.

Det blev en kendsgerning, da holdet i den sidste spillerunde inden vinterpausen vandt 3-2 på hjemmebane over Werder Bremen.

Dermed kom Leipzig op på 31 point for 17 kampe, hvilket er to færre end nummer tre, Bayern München, der senere lørdag møder Eintracht Frankfurt.

Leipzig grundlagde sejren allerede i første halvleg med to scoringer, men scorede først sejrsmålet kort inden slutfløjt.

Midtvejs i første halvleg brød Lukas Klostermann igennem, og fra kanten af feltet hamrede han bolden i mål via overliggeren.

Kort inden pausen øgede Timo Werner, da han opsnappede et dårligt målspark og afdriblede modstanderens målmand og scorede til 2-0.

Midtvejs i anden halvleg blev spændingen bragt tilbage, da angriberen Max Kruse reducerede til 1-2.

14 minutter før tid faldt udligningen så efter en kvik kontra. Yuya Osako viste stort overblik og fandt Josh Sargent, der via stolpen sendte bolden i mål til 2-2.

Det trak op til pointdeling, men tre minutter før tid scorede Bruma det forløsende sejrsmål for hjemmeholdet efter en servering fra venstre side.

I en anden kamp tog Schalke 04 et vigtigt skridt væk fra bunden med en udesejr på 3-1 over Stuttgart, der ligger tredjesidst.

Bayer Leverkusen vandt med de samme cifre hjemme over Hertha Berlin. Fortuna Düsseldorf og Freiburg vandt begge med 1-0 på udebane over henholdsvis Hannover 96 og Nürnberg.