Rusland holder Portugal på afstand og er klar til VM

Cristiano Ronaldo og Portugal skulle håbe på et russisk nederlag i den sidste VM-kvalifikationskamp for at kunne nå direkte til VM.

Men Rusland spillede 1-1 på udebane mod Aserbajdsjan, og dermed kunne Portugal kun bruge 3-0-sejren hjemme over Luxembourg til at nå en playoff-plads som en af de otte bedste toere.

Rusland er med det uafgjorte resultat derimod kvalificeret direkte til VM-slutrunden i Brasilien næste år som etter i gruppe F.

Russerne kom foran 1-0 på et mål af den centrale midtbanespiller Roman Shirokov efter lidt over et kvarters spil.

Aserbajdsjan fik udvist Maksim Medvedyev efter 73 minutters spil, og det gav russerne lidt mere tryghed i forhold til den direkte VM-billet.

Selv om Rusland var en spiller i overtal, så fik Aserbajdsjans Javadov udlignet til 1-1 i de døende minutter. Flere mål blev der ikke scoret i den kamp, og det var akkurat nok for Rusland.

Portugal levede modsat russerne op til favoritværdigheden og vandt 3-0 hjemme over Luxembourg. Og det var uden Cristiano Ronaldo, der afsonede en spilledags karantæne.

Også i den kamp blev der uddelt et rødt kort. Det modtog Luxembourgs Aurelien Joachim efter 29 minutter.

Det udnyttede Portugal med det samme og scorede til 1-0 efter en halv time ved Silvestre Varela.

Og blot seks minutter senere lukkede Manchester United-stjernen Nani reelt kampen med målet til 2-0.

10 minutter før tid gjorde den rutinerede angriber Hélder Postiga det til slutresultatet 3-0.

Resultaterne betyder, at Portugal er sikker på at slutte som en af de otte bedste toere på tværs af alle ni grupper. Portugiserne skal derfor spille to playoff-kampe om at nå til VM.