Sådan gik det Danmark ved OL søndag

Danmark tog sin syvende medalje ved OL i Rio under søndagens konkurrencer, da Mark O. Madsen vandt sølv.

Følgende danskere var i aktion ved OL søndag:

Golf - Fjerde runde, 18 huller: Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen.

Briten Justin Rose vandt OL-guld, da det blev uddelt for første gang i 112 år. Søren Kjeldsen sluttede som delt nummer 21, mens Thorbjørn Olsen endte som delt nummer 30. Kjeldsen var 13 slag efter Rose, mens Olesen var 15 slag dårligere end vinderen.

Atletik - Maratonløb, kvinder: Anne Holm-Baumeister og Jessica Draskau-Petersson.

Jessica Draskau-Petersson sluttede som nummer 40 i tiden 2 timer og 36,14 minutter - over 12 minutter efter vinderen. Resultatet var det bedste for Danmark ved OL siden 1984. Løbets anden dansker, Anne Holm-Baumeister, sluttede som nummer 55 i tiden 2 timer og 39,49 minutter.

Badminton - Herresingle, gruppespil: Viktor Axelsen.

Viktor Axelsen viste stort overskud og klasse, da han spillede sig i ottendedelsfinalen med en sikker sejr på 21-11, 21-13 over sydkoreanske Lee Dong Keun.

Badminton - Herresingle, gruppespil: Jan Ø. Jørgensen.

Også Jan Ø. Jørgensen er sikkert videre i til ottendedelsfinalerne. Han slog franske Brice Leverdez med 21-11, 21-18.

Sejlsport - Finnjolle, 9. og 10. sejlads: Jonas Høgh-Christensen. Med afsluttende placeringer som nummer 17 og 21 sluttede sølvvinderen fra London i 2012 på en 17.-plads - langt fra medal race.

Sejlsport - Nacra 17, 10., 11., og 12. sejlads: Allan Nørregaard og Anette Viborg.

Med afsluttende placeringer som nummer 11, 5 og 15 sluttede danskerne på en 12.-plads - blot fem point fra den tiendeplads, som giver adgang til medal race.

Brydning - 75 kilo-klassen: Mark O. Madsen.

SØLV: I sin første kamp vandt han over iraneren Saied Morad Abdvali. I kvartfinalen besejrede han serbiske Viktor Nemes, og i semifinalen vandt han over ungarske Peter Bacsi. I finalen stod han over for den russiske verdensmester og forsvarende OL-vinder, Roman Vlasov, der igen viste sig for stærk.

Banecykling - omnium: Lasse Norman Hansen.

Danskeren viste snu og brølstærk kørsel og vandt første disciplin i cykelsportens sekskamp, scratchløbet. Han udbyggede sin føring med en ny disciplinsejr i 4000 meter individuelt forfølgelsesløb, hvor han satte ny olympisk rekord. Til gengæld helkiksede fynboen i udskilningsløbet, hvor han røg ud som første rytter og dumpede ned som nummer seks sammenlagt før de sidste tre discipliner, som afvikles mandag.