Silkeborg snød FCM's sprudlende afrikanere

FC Midtjylland trodsede tidlig udvisning med flot spil, men endte alligevel med at tabe til passive Silkeborg.

FC Midtjylland spillede og lignede i størstedelen af mødet med Silkeborg den oplagte vinder, men en tidlig udvisning og manglende effektivitet endte med at koste midtjyderne et nederlag på 1-2.

Kampen lignede på ingen måder et typisk første møde med en ny superligasæson, men var derimod præget en række af de dramaer, der kendetegner seværdig fodbold.

Særligt startede hjemmeholdet ivrigt ud og satte sig med et par nærgående forsøg på opgørets start.

Et billede, der vendte ganske pludseligt, da en fejlaflevering satte FC Midtjyllands Kristian Ipsa i en situation, hvor han ikke så anden udvej end at flå Silkeborgs Christian Holst så voldsomt i trøjen, at han som bageste mand måtte indkassere et rødt kort.

På det tidspunkt var der blot spillet syv minutter.

FC Midtjylland formåede dog forholdsvist hurtigt at ryste chokket af sig, og med en række individuelle præstationer fortsatte hjemmeholdet i den spilstyrende rolle.

Særligt udmærkede FC Midtjyllands to unge nigerianere Rilwan Hassan og Sylvester Igboun sig med en stime imponerende driblinger af meget høj teknisk kvalitet.

Derfor virkede det også helt naturligt, at netop de to offensive kræfter var idémændene bag det opspil, der resulterede i et straffespark og efterfølgende mål til midtjyderne efter tyve minutters spil.

På trods af Silkeborgs mange minutter i overtal formåede de aldrig at lukrere på overtallet, men på forunderlig vis lykkedes det dem alligevel at sende bolden i mål to gange.

Midtjydernes Christian Sivebæk og Sylvester Igboun var gang på gang farlige på kanten, og det var nærmest blot et spørgsmål om tid, inden bolden ville ramme Tim Janssen i panden og fortsætte ind bag Lasse Heinze i Silkeborg-målet.

Men kræfterne slap lige så stille op, og i kampens sidste minutter formåede FCM ganske enkelt ikke længere at lægge det pres, der kunne have bragt holdet tilbage i kampen.