Silkeborgs nedrykkere vinder første hjemmekamp i et år

FC Vestsjælland blev slået i Silkeborg, da sidste sæsons to superliganedrykkere åbnede sæsonen i 1. division.

Silkeborgs nedrykkere vandt lørdag for første gang i mere end et år en ligakamp på hjemmebane.

Efter en sæson i Alka Superligaen uden en eneste hjemmesejr, så tegner den nye tilværelse i 1. division anderledes lovende for Silkeborgs hårdtprøvede publikum.

Lørdag åbnede Silkeborg-træner Kim Poulsens hold sæsonen med en 2-1-sejr i en nedrykkerduel mod FC Vestsjælland.

Modsat vestsjællænderne lader det til, at Silkeborg har forstærket sig hen over sommeren, og der var især i de sidste 45 minutter klasseforskel mellem de to hold.

Simon Jakobsen headede værterne i front 10 minutter inde i anden halvleg efter et frispark fra nytilkomne Martin Thomsen, der er hentet i Hobro.

Midtvejs i anden halvleg øgede Robert Skov til 2-0, da et indlæg ikke blev bokset ordentligt væk af gæsternes målmand, og så kunne den unge midtbanespiller fra kanten af feltet trykke bolden i mål.

Hjemmeholdet sværmede om FC Vestsjællands mål i lange perioder. Både Nicolaj Agger og den hovedstødsstærke Andreas Albers, der kommet til fra Vejle før sæsonen, var tæt på at komme på måltavlen i en velspillet midtjysk anden halvleg.

I overtiden fik gæsternes Jean-Claude Bozga reduceret til 1-2, men der var ikke for alvor tid til at true Silkeborgs første hjemmesejr i 14 måneder.

Silkeborg og Lyngby topper 1. division med tre point, efter at to kampe af premiererunden er spillet.

Grundet en ny ligastruktur med 14 hold i Superligaen fra næste sæson er der tre oprykningspladser på spil i 1. division.