Skanderborg stryger videre med mål i sidste sekunder

Skanderborgs Mathias Bitsch var med fire mål med til at besejre Nordsjælland Håndbold i en pokalkamp onsdag aften. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Morten Balling scorede det afgørende mål få sekunder før tid. Det betød, at Skanderborg er videre i pokalen.

Spændingen var intakt helt til det sidste, da Skanderborgs håndboldherrer onsdag aften gik videre til Final 4 i pokalturneringen.

Skanderborg endte med at vinde hjemmekampen med 33-32 over Nordsjælland Håndbold, men der var stort drama til slut.

Nordsjællands bagspiller Johan Meklenborg udlignede til 32-32 på et straffekast, men der var stadig omkring et halvt minut tilbage på klokken.

Derfor kunne Skanderborg sætte et sidste angreb op, som Morten Balling afsluttede effektivt med sin femte scoring i kampen til slutresultatet 33-32.

Der resterede blot et par sekunder, så Nordsjælland kunne ikke nå at svare igen.

Morten Balling scorede i den seneste pokalkamp også det sidste mål, da Skanderborg slog Skjern ud, så han må siges at være god i de afsluttende faser i den turnering.

- Det gjaldt vel egentlig bare om at få skudt på mål, og det var fedt, at den gik ind, siger Balling til TV2 Sport.

Skanderborg, som gik til pause med en føring på 17-15, var solidt foran i anden halvleg, og det blev en sovepude for hjemmebanefavoritten.

- Jeg ved ikke, om der gik lidt gummiben eller gummiarm i den, da vi var foran med seks-syv mål. Men vi spillede lidt med håndbremsen trukket, erkender matchvinderen.

Nu skal Skanderborg spille Final 4-stævne i Boxen i Herning til næste år.

- Det er stort for klubben og for os alle sammen, lyder det fra Balling.

Skanderborgs Markus Mørk blev kampens topscorer med ti mål, mens Meklenborg nåede op på ni fuldtræffere for udeholdet.

Senere onsdag gik også Bjerringbro-Silkeborg videre til Final 4 efter en sejr på 35-30 hjemme over GOG.

De to øvrige semifinalister i pokalturneringen er Aalborg Håndbold og Århus Håndbold.

Der var onsdag også lodtrækning til pokalsemifinalerne. I den første semifinale i Herning skal Aalborg Håndbold møde BSV, mens Århus Håndbold tørner sammen med Skanderborg.