Sønderjyske over nedrykningsstregen efter drama

Sønderjyske kom med 3-1-sejren over gæsterne fra Esbjerg over nedrykningsstregen i Superligaen. Den 13. gang blev lykkens gang for sønderjyderne, der ikke havde vundet i 12 hjemmekampe.

En kamp, der først blev afgjort kort før tid, og hvor dommer Henning Jensen var i fokus med både rødt kort og straffespark til gæsterne.

Efter blot 11 minutter blev Esbjerg-angriber Jesper Lange udvist. Det skete efter et sammenstød ved sidelinjen, hvor han slog til Sønderjyskes Hallgrimur Jonasson efter en nærkamp.

Og Jesper Lange var knap nok nået i omklædningsrummet, inden buhråbene mod ham blev overdøvet af jubel på Haderslev Fodboldstadion. En velspillende Lasse Vibe kunne med sit mål bringe Sønderjyske foran 1-0.

Det var sønderjydernes første mål på hjemmebane i 2013, mens Esbjerg måtte se en stime på fire kampe uden mål imod få en ende.

Efter en halv time kom dommer Henning Jensen igen i fokus, da han fløjtede for straffespark mod gæsternes Martin Braithwaite, der faldt omkuld i en nærkamp med Eyjolfur Hedinson. Hans Henrik Andreasen udlignede sikkert fra 11-meter-pletten.

Inden pausen var Sønderjyske tæt på 2-1. Tommy Bechmann ramte stolpen, og på riposten leverede Esbjerg-keeper Lukas Hradecky en god redning.

Anden halvleg startede med et lidt tøvende Sønderjyske-hold, men pludselig lå bolden i nettet. Florian Hart stødte med frem og flugtede flot bolden i mål. Det var østrigerens første mål i Superligaen.

Målet gav dog ikke Sønderjyske ro i spillet. Esbjerg lagde sig samtidig ikke ned, og anført af Hans Henrik Andreasen og Martin Braithwaite kom gæsterne trods undertal til flere muligheder.

Det brændte på foran Sønderjyskes mål til sidst, men i stedet slog Johan Absalonsen kontra og scorede til 3-1.

Sønderjyske overhaler dermed AC Horsens, der ryger under nedrykningsstregen. Esbjerg blandes lidt ind i bundstriden igen med nu kun fem point ned til stregen.