United slår Arsenal i Wenger-hyldest på Old Trafford

Henrikh Mkhitaryan var tilbage på Old Trafford i Arsenal-trøjen, og det fejrede armeneren med en scoring til 1-1 i søndagens opgør mellem Manchester United og Arsenal. Foto: Reuters/Phil Noble

Et sent mål sikrede Manchester United en 2-1-sejr over Arsenal, da Arsène Wenger sagde farvel til rivalerne.

En scoring i overtiden sikrede Manchester United en 2-1-sejr hjemme over Arsenal i Premier League søndag.

To minutter inde i overtiden steg Marouane Fellaini til vejrs og scorede på et krøllet hovedstød, og dermed nåede United op på 77 point på andenpladsen i ligaen.

Kampens omdrejningspunkt var i høj grad Arsène Wenger, der stopper i Arsenal efter sæsonen.

Franskmanden blev hyldet for sine næsten 22 år i Arsenal, og opgøret rummede også Arsenals Henrikh Mkhitaryans og Uniteds Alexis Sanchez' møder med deres tidligere klubber.

Der var store smil og omfavnelser før kampen, da både United-manager José Mourinho og tidligere United-manager Sir Alex Ferguson tog hjerteligt imod Arsène Wenger, der stopper som manager for Arsenal efter sæsonen.

For en stund var tidligere stridigheder glemt, og hjemmepublikummet gav Wenger klapsalver i farvelgave før opgøret, hvor Alex Ferguson også havde pæne ord med på vejen til Uniteds hjemmeside.

- Der er nogle fantastiske klubber og fantastisk konkurrence i Premier League nu, men United mod Arsenal var fantastisk for spillet. De opgør skabte Premier League.

- Vi havde nogle skænderier i min tid, men jeg respekterede altid manden (Wenger, red.), fordi han gjorde et fantastisk arbejde for sin klub, siger Ferguson blandt andet til hjemmesiden.

Arsène Wenger sparede flere spillere med henblik på torsdagens vigtige returmøde mod Atlético Madrid i Europa League, hvor Arsenal forsøger at vinde turneringen for at sikre en plads i Champions League i næste sæson.

I ligaen er Arsenals rolle i top-4 for længst udspillet, og efter 16 minutter så det ud til, at alt var ved det gamle, hvis man kigger på det med den brede pensel.

United bragte sig foran 1-0, da Romelu Lukaku sendte bolden ind til Alexis Sánchez.

Chileneren headede på stolpen mod sin tidligere klub, og bolden sprang ud til Paul Pogba, der flugtede returbolden i mål til 1-0.

Arsenal havde før opgøret tabt på Old Trafford til Manchester United i 13 af de seneste 18 kampe i alle turneringer, og United gik da også til pause med 1-0-føringen.

Efter 51 minutter fik Henrikh Mkhitaryan så sagt tak for sidst efter armenerens noget mislykkede ophold i United.

Mkhitaryan opsnappede bolden og trak ned og sparkede den fladt i mål bag United-keeper David de Gea til 1-1.

En sen scoring af Marcus Rashford et minut før tid blev annulleret for offside, og i overtiden fik Marouane Fellaini så sikret sejren med sit hovedstød.