Vettels rekordmuligheder skred i svinget

Sebastian Vettel udgik af søndagens Formel 1-løb i Abu Dhabi. Det var første gang, han prøvede det i år.

Alt var lagt til rette til endnu en sejr på Yas Marina-banen i Abu Dhabi for den kommende Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel, der indtil har været ubesejret på den topmoderne bane.

Tyskeren, der for 14. gang i sæsonen begyndte løbet i pole position, nåede dog ikke at køre ret mange meter, før hans Red Bull-racer skred ud i et af de første sving på grund af en eksplosion i højre bagdæk.

Vettel humpede i pit, men her var beskeden ret hurtigt, at bilen ikke umiddelbart kunne repareres, og dermed var en meget kort arbejdsdag slut.

Det var første gang i sæsonen, at det ikke lykkedes for Vettel at få bilen over målstregen, og første gang i otte løb kom han ikke på podiet.

Samtidig betyder defekten, at han kan vinke farvel til muligheden for at nå op på siden af landsmanden Michael Schumachers rekord med 13 sejre i én og samme grand prix-sæson.

Vettel har indtil videre vundet 11 løb i år, og der resterer kun et enkelt mere - sæsonfinalen på Interlagos-banen ved São Paulo.

McLarens Lewis Hamilton udnyttede uheldet og kørte sig i spidsen for løbet. Her befandt han sig i resten af de 55 omgange, når man lige ser bort fra et par passager, hvor Fernando Alonso havde førstepladsen til låns i forbindelse med pitstop.

Alonso, der jagter Jenson Buttons andenplads i den samlede stilling, så en overgang ud til at kunne true Hamiltons sejr.

Et knap så optimalt sidste pitstop kostede imidlertid Ferrari-køreren et par vigtige sekunder, og så kunne den tidligere verdensmester Hamilton for tredje gang i sæsonen hyldes som vinder.

I den samlede stilling skete der ingen større forskydninger. Jenson Button forsvarer sin andenplads efter Vettel, men har nu kun 10 point ned til Fernando Alonso.

Lewis Hamilton er fortsat nummer fem efter Red Bulls Mark Webber og kan trods sejren ikke længere nå andenpladsen.