København: Firmaet Kohberg har stoppet produktionen af brød med omega-3-fedtsyrer. Efter at Forbrugerrådet kritiserede produktet mistede kunderne interessen.
International markedschef i Kohberg, Michael Rydder, er ærgerlig over udviklingen, og han vurderer over for Ingeniøren, at eventyret har kostet virksomheden mellem syv og ti millioner kroner. Brancheorganisationen Fødevareindustrien mener, at Forbrugerrådets skepsis over for de funktionelle fødevarer har været med til at dødsdømme omega-3-brødet.
- Der skabes et image af, at funktionelle fødevarer er noget med at snyde folk. Det er det absolut ikke. De funktionelle fødevarer kan derimod være en del af løsningen på flere velfærdssygdomme, siger Ole Linnet Juul, branchedirektør for Fødevareindustrien til Ingeniøren.
Camilla Udsen, fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet, mener, at forbrugerne blev vildledt af produktet.
- Problemet var, at produktet blev markedsført så kraftigt på indholdet af fiskeolie, så det virkede af meget mere end det reelle bidrag af fiskeolie, siger hun.
Underholdning
Brød med fiskeolie væk fra hylderne
Annonce
Seneste nyt
-
Brand i lejlighed: Store brand og røgskader
-
NFC henter forstærkning: Han er lillebror til Brøndby-stjerne
-
"Det er beskæmmende": Kun 170 betjente er blevet ansat
-
Genåbner med nyt koncept: Ambitionerne er tårnhøje
-
Teenagere anholdt for at planlægge angreb mod jødiske mål
-
Barneliget på Fejø: Nu oprulles hele sagen
-
Danmarks-sensation: Jens finder helt unik snylter på Lolland
-
Søren har reddet ikoniske ure: Nu genskaber han byens klokkespil
-
Nu er den tiende indviet: Det skal han hedde
Annonce