Annonce
112

Hal-leder om brand: En katastrofe for Væggerløse

Det var en ukrudtsbrænder, der ved et uheld fik antændt branden i Væggerløsehallen. Ingen mennesker kom noget til, men brandfolkene kæmpede hele eftermiddagen og til langt ud på aftenen med at få slukket branden. Foto: Ingrid Riis

Tirsdagens brand i Væggerløsehallen gør stort indtryk på lederen af de kommunale haller.

- Det er en katastrofe for Væggerløse-området. Hallen er jo vores idrætsmæssige samlingspunkt i byen, så det er noget rigtigt skidt.

Sådan lød den umiddelbare reaktion fra lederen af Guldborgsundhallerne, Mark Stig Andersen, mens røg og flammer endnu stod op fra Væggerløsehallen tirsdag eftermiddag.

Hallen er en del af Guldborgsundhallerne, og selvom sommerperioden måske ikke er højsæson for aktiviteter i hallen, så bliver det også efterår igen på et tidspunkt, hvor mange indendørs idrætsaktiviteter efter planen skal starte igen - med eller uden coronarestriktioner.

Men for brugerne af hallen i Væggerløse betyder branden nok, at de skal køre til andre haller i en periode, for meldingen fra brandvæsnet var sent tirsdag eftermiddag, at hallen næppe bliver til hal igen.

- Vi skal have styr på forsikringen. Der kommer en taksator en af de nærmeste dage, og så må vi se på det. Derefter skal vi have sat os ned, blandt andet sammen med brugerne af hallen, og kigge på, hvordan vi kan lave en endnu bedre Væggerløsehal. Det må være målet. Jeg tror ikke, der er nogen, der kan forestille sig Væggerløse uden en hal, siger Mark Stig Andersen.

- Men det kommer selvfølgelig også an på, hvad der er budget til, tilføjer han.

Blandt flere af de borgere, der så til med triste miner, mens brandfolkene kæmpede med flammerne, var Hanne Jacobsen og Bjarne Hansen.
- Der er vel ikke nogen børn i Væggerløse, der ikke har brugt hallen på et tidspunkt. Den er et samlingspunkt om vinteren for både håndbold, badminton og indendørs fodbold, og skolen har også brugt den, sagde de.

En af de, der har nydt godt af hallen, er Mogens Hemmingsen, der er bestyrelsesmedlem i badmintonklubben og i øvrigt i sin tid var med til at lave el-arbejdet, da hallen blev bygget.

- Det er en katastrofe - også for skolen og de andre foreninger, der bruger hallen. Vi skal jo genhuses et sted, men det bliver nok ikke i Væggerløse. Jeg kan huske, at hallen også brændte omkring 1990, mens der var ved at blive lagt nyt tagpap, men den brand var ikke så kraftig som denne her, sagde han, mens ilden stadig var i gang.

Det var i øvrigt den forrige brand, der betød, at hallen fik den form, den har nu. Ifølge Mogens Hemmingsen blev den oprindeligt bygget med et bueformet tag.

Læs også:Brand under kontrol

  • Det var en ukrudtsbrænder, der ved et uheld fik antændt branden i Væggerløsehallen. Ingen mennesker kom noget til, men brandfolkene kæmpede hele eftermiddagen og til langt ud på aftenen med at få slukket branden. Foto: Ingrid Riis
Annonce
112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

112

21-årigs sindssyge kørsel: Vaskeægte vanvid

Annonce
Annonce
Dølle

Claus må "skjule sin identitet": - Jeg blev ked af det, da jeg hørte det

Sport

Så skete det endelig - Nykøbing FC tog en kæmpe skalp

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

112

21-årigs sindssyge kørsel: Vaskeægte vanvid

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?

Dølle

Mette sælger dem, men hvem i alverden køber dem i maj?

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Lokal nyt

Regionsråds-politiker bryder med sit parti

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

Indland

Rusland advarer Danmark: Det vil blive gengældt

112

Niels-Christian blev jagtet gennem mark: Så brød helvede løs

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Annonce
Annonce
Dølle

Tilfreds Dølle-formand: Det overrasker mig

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Indland

86.000 danskere er afhængige

112

Fik slag i hovedet på marken

Dølle

- De kalder mig da Tine Tiskone

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Guldborgsund

René fordobler overskuddet