cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Bomberne var ikke umiddelbart i større fare for at gå af.
Foto: Andreas Johansen

112

Hjemmelavede bomber

OPDATERET fredag: Ukendte gerningsmænd kastede sig forgæves ud i et forsøg på at lave bomber i flasker torsdag aften.
05. november 2020 kl. 21:25 Af Andreas Johansen og Birgitta Andersen

Annonce

Blå blinks genskin spejlede sig i småpytter og boligblokkenes ruder på Nørrevænget i Nakskov, hvor der omkring klokken 19.30 torsdag aften blev slået alarm.

Her var et større opbud af både politi og brandvæsen mødt op, efter at to flasker med, hvad der betegnes som forsøg på at fremstille hjemmelavede syrebomber, var blevet fundet på grønne arealer mellem boligblokkene.

En anmelder ringede ind og fortalte, at fire unge i mørkt tøj var set på stedet "i gang med at lave bomber" ved at fylde en væske fra en grøn plastflaske over i nogle andre flasker.

- Vi har en melding om, at nogle mænd er set løbe fra stedet, efter de har kastet de her flasker, men mere ved jeg ikke. Lige nu står vi sådan set bare parat til at skylle områderne for syre, når bomberne er uskadeliggjort, oplyste Martin Mikkelsen, der var indsatsleder på opgaven for Lolland-Falster Brandvæsen.

Hvad der var i flaskerne, kan ikke siges med sikkerhed, men da væsken var kommet ned i dem, bulede de ud som om, der var en kemisk reaktion i gang.

Det blev dog ikke lige med det første, flaskerne blev fjernet, for der var nogle lange timer i vente. På sådanne sager skal der tilkaldes særlig hjælp fra eksperterne, i dette tilfælde bomberydderne fra EOD, og de er langt væk.

- Vi har fået at vide, at der går to timer, fra de melder, at de er på vej, til de er her, og de har ikke ringet endnu, så vi er her nok nogen tid endnu, forklarede Martin Mikkelsen kort efter klokken 20.30.

Bomberne var umiddelbart ikke i fare for at gå af.
Da EOD var ankommet, sprængte de bunden af flaskerne af og uskadeliggjorde dermed syrebomberne, og så kunne alle komme hjem igen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce