Annonce
Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Mon instruktør Rasmus Krogsgaard (til venstre) og revydirektør Mickey Pless bliver enige om, hvad der er sjovt nok til at komme med i årets Nykøbing Falster Revy? Computeren er i hvert fald fyldt med tekster, som potentielt kan komme med i revyen. Foto: Jakob Poulsen
Det er ikke materiale, der mangler, når Mickey Pless og Rasmus Krogsgaard i denne uge laver den første grovsortering af mulige tekster til sommerens Nykøbing Falster Revy.

NYKØBING: - Vi prøver jo at finde noget, de andre revyer ikke har.

Der bliver læst og grinet en del på kontoret i Nykøbing Falster Revyens revybutik i Østergågade i disse dage. Revydirektør Mickey Pless og instruktør Rasmus Krogsgaard er nemlig i fuld gang med at sortere i de tekster, der forhåbentlig gerne skal give sommerens revygæster en masse at grine af.

Og det er ikke nogen lille opgave. Samlet set har de fået tilsendt eller selv skrevet omkring 180 tekster til potentielle revynumre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Indtil videre har vi læst omkring to tredjedele af teksterne, og der er mere godt materiale, end der plejer at være. Vi grovsorterer et par gange, og så vælger vi 20-25 tekster, som vi tager med til resten af revyholdet, når vi mødes på mandag.

- Nogle af teksterne skal vi lige have de andre med på råd omkring, og så har vi flere tekster om det samme emne, og der er det rart at have flere øjne på, før vi beslutter os, forklarer de, da Folketidende møder dem onsdag middag.

I år har revyen eksempelvis modtaget rigtig mange tekster, der handler om tronskiftet i kongehuset og om airfryers. Men der er også tekster i den mere alvorlige afdeling om eksempelvis Ukraine og Gaza.

- Der kigger vi også på, hvordan vi kan gøre det, for det er jo ikke noget, hvor man slår sig på lårene af grin. Men det er stadig noget, vi gerne vil have med. Folk behøver jo ikke grine hele tiden, og man må også gerne give dem noget andet, end de måske forventer, fortæller de.

Er der også lokale emner?

- Der er i hvert fald noget med en ny konstitueringsaftale i Guldborgsund Kommune, nogle politikere der har skiftet parti, Sundskole-byggeriet og husbåde i Nysted, som vi gerne vil berøre, siger Mickey Pless.

65 procent af publikum kommer udefra

Og netop det med at finde balancen mellem lokale og ikke-lokale emner er væsentlig for revyen. Næsten to tredjedele af revypublikummet kommer nemlig ikke fra Lolland-Falster.

- Der skal være noget lokalt med, men det skal heller ikke være for meget, for 65 procent af vores publikum kommer udefra. I år har vi blandt andet folk, der kommer i busser fra Hanstholm for at se revy i Nykøbing, fortæller Mickey Pless.

65 procent? Det er meget. Hvordan kan det være, at der kommer så mange gæster udefra?

- Vi er nok den revy i hele landet, der er mest aktiv på sociale medier, og de sociale medier kan virkelig noget, når det handler om at nå ud til folk. Derudover har vi taget navnet Revykøbing tilbage, og det tror jeg også betyder noget, for det var meget velkendt tidligere.

- Men der er generelt et stort revypublikum i Danmark, og jeg tror, det er rygtedes, at vi laver nogle gode revyer hernede. Og så er Lolland-Falster også kommet mere på landkortet med blandt andet Femern-byggeriet. Vi synes selv, at vi har fundet en form, hvor revyen stadig er underholdende for folk, ligegyldigt hvor mange der kommer udefra - men samtidig skal der også være et lokalt islæt, forklarer Mickey Pless.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med hjertet i halsen

I øjeblikket handler det altså om at finde de rigtige tekster til revyen, men der kan stadig nå at ske ændringer i de kommende uger.

- Det er først cirka halvanden uge før premieren, at vi ved helt, hvad vi går med. Det er i den sidste uge, hvor man for alvor kan se, hvad det bliver, og det er med hjertet i halsen hver gang, forklarer Rasmus Krogsgaard.

- Vi er til eksamen hvert år. Derfor skal den sidde lige i skabet, og til de to første forpremierer går jeg altid rundt blandt publikum bagefter og spørger folk, hvad de synes om revyen, supplerer Mickey Pless.

Opbygningen af scenografien begynder på mandag, og prøverne tager for alvor fart, når revyholdet samles første gang på teatret i Nykøbing 19. maj. Årets sommerrevy har premiere 13. juni. Indtil videre er der solgt cirka 16.000 billetter.

  • Mon instruktør Rasmus Krogsgaard (til venstre) og revydirektør Mickey Pless bliver enige om, hvad der er sjovt nok til at komme med i årets Nykøbing Falster Revy? Computeren er i hvert fald fyldt med tekster, som potentielt kan komme med i revyen. Foto: Jakob Poulsen
Annonce
Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Nykøbing

Nedlægger hendes stilling: Bente fyret efter 17 år

Annonce
Annonce
Sport

Nykøbing FC skifter ud på formandsposten

112

Kraftig ild og overtændt i grusgrav: To bilbrande på seks minutter

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Udland

Trump-advokat: Se bort fra slibrige detaljer

Nykøbing

Nedlægger hendes stilling: Bente fyret efter 17 år

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub

Lolland

Efter hvidvask-afsløring: TSØ-formand går af

Erhverv

Virksomhed på vej til Nakskov: Forventer at ansætte 80-90 medarbejdere

Guldborgsund

Falstring nomineret til nordisk musikpris

112

22-årig sigtet for drabsforsøg efter knivstikkeri

Lolland

Kommune: Fejl på udsendte ejendoms-skattebilletter

Indland

Datatilsynet med alvorlig kritik i sag om nedbrud af NemID

Lolland

Dokumentar afslører: TSØ-formand i hvidvask for millioner

Samfund

Fængsel på jagt efter særlige bøger

Lolland

Slukkede brand i nat: Borger var vaks med haveslangen

Annonce
Annonce
112

Gemte narko mellem løgene: Nu er han dømt

Guldborgsund

Rockerhistorie på Falster: Da rygmærkerne indtog den lille landsby

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Sport

Storklub kommer til Maribo - TSØ fik svær pokallodtrækning

112

135 taget i fartkontroller

Sport

NFH-spiller gravid

112

Varebil og lastbil i sammenstød