Annonce
Sport

Kunne ikke se sig selv fortsætte: Stopper efter træneruro

Simon Jonigk har sagt farvel til Nordfalster efter afskeden med træner Nikolaj Sandau-Nielsen. Foto: Ingrid Riis
Nordfalster spiller den første kamp efter træner Nikolaj Sandua-Nielsens fyring, når de i eftermiddag møder FC Nakskov.

Det har været en turbulent uge i Nordfalster efter at klubbens ledelse i søndags valgte at sige farvel til cheftræner Nikolaj Sandau-Nielsen. Den nu tidligere cheftræner havde sagt sit job op med udgangen af denne sæson, men klubben kom ham i forkøbet og afbrød samarbejdet efter 0-1-nederlaget til Tune.

I stedet er det nu de to assistenttrænere Anders Sørensen og Nicky Bertelsen, der står for ledelsen af holdet i den resterende del af sæsonen.

- Nu handler det om at få noget spilleglæde og tro ind på holdet igen, siger Anders Sørensen, der kun har haft torsdagstræningen til at sætte holdet op til dagens kamp i Nakskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tirsdagstræningen blev nemlig afløst af et møde, hvor klubbens formand Peter Høy gav sit syn på hændelsesforløbet i forhold til afskeden med Nikolaj Sandau-Nielsen.

Spillerne fik deadline

- Hvad der blev sagt, holder vi internt, men jeg kan bekræfte, at spillerne fik en deadline sent tirsdag aften, i forhold til om de stadig var en del af Nordfalster, på trods af det der var sket, og her var der kun en enkelt spiller, der ikke kunne se sig selv fortsætte i hvert fald sæsonen ud, lyder det fra Anders Sørensen, der oplyser, at forsvarsspilleren Simon Jonigk ikke længere kan se sig selv spille i Nordfalster, oven på det der er sket.

Læs også: Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

- Det tager jeg til efterretning og arbejder videre med de spillere, der fortsat gerne vil være her, siger Anders Sørensen, der overtager ansvaret for et hold, der lige nu ligger på syvendepladsen i Sjællandsserien i tæt konkurrence med otte andre hold, der kan nå andenpladsen, der giver kvalifikationskampe i Danmarksserien.

- Nykøbing FC tager den direkte oprykningsplads, er jeg helt overbevist om, og så er vi stadig mange hold, der kan nå andenpladsen. Det afgør de indbyrdes kampe, og vil vi være med der, så skal vi have et resultat med hjem fra Nakskov, siger Anders Sørensen, der er ramt af flere afbud på grund af konfirmationer, skader og sygdom. Således må han se bort fra Mads Romme Rasch, Kenneth Stampe, Mads Bjerg, Mads Delord og Kristoffer Edvardsen og altså Simon Jonigk.

- Men på trods af det har jeg en fornuftig start-ellever, mener Anders Sørensen, der forventer en intens kamp i Nakskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gået til stålet

Det samme gør FC Nakskov-træner Henrik "Krølle" Christensen.

- Der bliver altid gået til stålet, når vi møder Nordfalster, og det har jeg det helt fint med, siger Nakskov-træneren, der er havnet i et dødvande i de seneste kampe, der ikke har givet det forventede udbytte.

- Vi har tabt momentum i takt med, at vi har haft så mange skader. Jeg ved godt, at det er verdens dårligste undskyldning, men det er sådan, det hænger sammen. De spillere, vi hiver op som erstatninger, gør det rigtig godt, men de skal først til at vænne sig til at spille sjællandsseriefodbold, og det tager på noget tid, lyder det fra Henrik "Krølle" Christensen, der også blev ramt af to røde kort i den seneste udekamp mod Solrød, hvor topscorer Noah Skovgaard blev udvist og ragede to karantænedage til sig, mens Lucas Christensen må sidde over i en enkelt kamp.

- Det gør selvfølgelig heller ikke situationen bedre, sukker Henrik "Krølle" Christensen, der dog har Mads Edlund Jensen og Frederik Mørkebæk Christensen tilbage i truppen.

- Hvis vi skal med frem i rækken igen, så skal vi slå Nordfalster. Det kan der ikke herske tvivl om, siger Nakskov-træneren før kampen, der fløjtes i gang på OK+ Stadion i Nakskov kl. 13:30.

På samme tidspunkt går Frem Sakskøbing på banen hjemme mod Solrød, der i den grad er kommet i gang med fem sejre i træk.

- Vi må se, hvad vi kan gøre ved dem. På hjemmebane synes jeg, vi har chancer mod de fleste hold, siger træner Nikolaj Lohse, der stadig higer efter den første sejr i foråret.

Han må undvære Jens Stamphøj, Mathias Torres Jensen og Markus Buxbom, der alle har meldt afbud. I stedet træder Gunnar Clausen, Buster Kuld Petersen og Daniel Budek ind i truppen.


  • Rødby
    Simon Jonigk har sagt farvel til Nordfalster efter afskeden med træner Nikolaj Sandau-Nielsen. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Annonce
Annonce
Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Guldborgsund

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Lolland

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Skole

Sidste skoledag uden fadæser: Fans, karameller og love

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt

Lolland

Lokale museer er lettede over ny reform: Mister ikke tilskud

Sport

Flere tusinde børn indtager byen: - Det er rekord i år

Indland

Sort røg: Brand hos Novo Nordisk kan ses på 30 kms afstand

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

Annonce
Annonce
Rødby

Lukker Netto i en måned: Men giver kunderne unik mulighed

112

Tysker på afveje: Cyklede på Farøbroen

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t

Indland

Ni ud af ti danskere modtog sireneadvarsel på mobilen

Guldborgsund

Sidste skoledag løb løbsk: Bar røv til politiet

Udland

Kendt tryllekunstner beskyldes for seksuelle overgreb

Erhverv

Scandlines sætter passagerrekord - men resultatet falder