cookie-og-privatlivspolitik
- Jeg er glad for, at der nu er enighed om en række tiltag om, hvordan vi på den korte bane kan skabe bedre sikkerhed for medarbejderne og de andre patienter på de retspsykiatriske afdelinger, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) i en pressemeddelelse. (Arkivfoto).
- Jeg er glad for, at der nu er enighed om en række tiltag om, hvordan vi på den korte bane kan skabe bedre sikkerhed for medarbejderne og de andre patienter på de retspsykiatriske afdelinger, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) i en pressemeddelelse. (Arkivfoto).
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

112

Psykiatri og politi øger samarbejde efter fangeflugt

Tættere samarbejde mellem psykiatrien og politiet skal hindre nye fangeflugter.
12. december 2019 kl. 12:17 Af Ritzau

Annonce

Der var stor dramatik med både trusler og pistolskud, da bandemedlemmet Hemin Dilshad Saleh 19. november flygtede fra en psykiatrisk afdeling i Slagelse.

Lignende hændelser må ikke gentage sig. Derfor iværksætter justitsminister Nick Hækkerup (S) nu en række initiativer, som skal forbedre sikkerheden på psykiatriske afdelinger.

- Jeg er glad for, at der nu er enighed om en række tiltag om, hvordan vi på den korte bane kan skabe bedre sikkerhed for medarbejderne og de andre patienter på de retspsykiatriske afdelinger, siger han i en pressemeddelelse.

Initiativerne er i første omgang på kort sigt. En samlet handlingsplan, som myndighederne er ved at udvikle, skal på længere sigt komme fangeflugter til livs.

Planen om de tre tiltag er aftalt mellem de fem regioner, Rigspolitiet, anklagemyndigheden og Kriminalforsorgen.

Initiativerne går blandt andet på tættere samarbejde mellem psykiatrien og politiet. Det gælder eksempelvis "grundig drøftelse" af sikkerhedsmæssige spørgsmål i forbindelse med indlæggelser af bandemedlemmer.

Derudover skal der også være tæt dialog mellem psykiatrien og anklagemyndigheden.

Det skal sikre, at et bandemedlems tid i psykiatrien begrænses, når der er mulighed for det.

Regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen mener, at det er "rigtig, rigtig godt, at der er handlet hurtigt". Ifølge ham vil tiltagene have en virkning.

- Det vil betyde, at der er en ekstra opmærksomhed, hvis der skulle være tvivlsspørgsmål om, hvor farlig den pågældende person er.

- Derfor ser jeg det her som nogle væsentlige tiltag på den korte bane, indtil vi har en afklaring om, hvordan vi skal håndtere de her fanger på den lange bane, siger Heino Knudsen.

To mænd, der er mistænkt for at have deltaget i fangeflugten fra psykiatrisk afdeling i Slagelse, blev lørdag aften anholdt i Barcelona i Spanien.

24-årige Hemin Dilshad Saleh er så vidt vides stadig på fri fod.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce