cookie-og-privatlivspolitik
Modelfoto
Foto: Colourbox

112

Ræsede forbi fartkontrol

175 kilometer i timen - Færdselspoliti tager nye kameraer i brug, for at kunne tage fartsyndere på motorcykel.
09. april 2018 kl. 11:26 Af Margit Olsen

Annonce

Da en af færdselspolitiets fartkontroller søndag holdt på Gedser Landevej i Væggerløse ræsede en motorcykel så stærkt forbi, at kontrolløren ikke nåede at notere nummerpladen.

- Motorcykler har kun nummerplade bagpå, og derfor kan kameraet i bilen ikke aflæse nummerpladen, derfor skal kontrolløren nå, at vende sig om og ved hjælp af en kikkert læse nummerpladen på motorcyklen. - Men det nåede han ikke denne gang, siger Søren Nielsen fra lokalpolitiet.

- Og med en fart på 175 kilometer i timen, som motorcyklen kørte med søndag, er det meget svært at nå.

Hos Sydsjælland og Lolland-Falsters politi fortæller Erik Mather, at man netop er ved at afprøve små GoProw kameraer, som mange bilister har monteret i foruden.
Kameraerne kan monteres på et jordspyd ved siden af færdselspolitiets trefodskamera og via bluetooth sende videofrekvens til mobiltelefon, hvorved kontrollørerne får en større chance for at aflæse nummerpladerne på motorcykler.

I alt 1049 trafikanter blev iøvrigt kontrolleret fra tidligt søndag eftermiddag til søndag aften ved 20-tiden på gedserlandevej i Væggerløse, hvor højst tilladte hastighed er 60 kilometer i timen. 19 får en bøde for at køre for stærkt og to et klip i kørekortet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45

AF: JOHN WENNERWALD

Danmarks pensionister 25. november 2018 kl. 21.48

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Fluer & Folkeslag 24. november 2018 kl. 22.29

Annonce