cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Voldsom vrede mod politiet

Efter anmeldelse om at en mand havde sat ild til en anden mand, gik der en måned før anklagede blev afhørt, og to måneder inden politi undersøgte gerningssted.
24. januar 2020 kl. 08:44 Af Peter Gade

Annonce

Det gjorde tydeligvis et betragteligt indtryk på de tilstedeværende i retten i Nykøbing torsdag, da offeret for et overfald, hvor der blev sat ild til ham, tog plads i vidneskranken.

Han skulle vidne i en sag, hvor en 41-årig var tiltalt for at bagbinde ham og derefter hælde ham over med benzin og sætte ild til ham.

At der i anklageskriftet stod, at han havde været i livsfare, var begribeligt for enhver, der overværede afhøringen og så hans ansigt, der var fuldstændig forbrændt over det hele et år efter ugerningen.

Den forbrændte mand havde svært ved at fatte sig i sammenhæng, fordi han stadig var stærkt psykisk præget af begivenheden.

Han forklarede, at han huskede, at hans tidligere kammerat havde slået ham ned og overhældt ham med benzin, da han besøgte ham i parcelhuset i Birket i december 2018. Han huskede også, at vennen havde tændt en tændstik og tændt ild til ham, hvorefter han var besvimet af smerte.

En forklaring på, hvorfor ugerningen skete, fik man ikke i torsdagens retsmøde, da den 41-årige tiltalte afviste at udtale sig i sagen. Han nægter sig skyldig.

Politi rykkede ikke straks
Det var mildt sagt baglæns, at politiets efterforskere kom ind i sagen.

Da den forurettede mand 3. december blev forbrændt på den 41-åriges bopæl på Lærkevej i Birket, blev politiet slet ikke orienteret om sagen.

Den tiltalte ringede selv til 1-1-2 og tilkaldte hjælp og sagde, at hans ven var blevet forbrændt under optænding af en brændeovn. Falck-redderne på stedet havde ingen mistanke om, at der var sket noget kriminelt.

Men den tiltaltes fætter erfarede to dage efter, at noget var helt galt, og den 41-årige erkendte overfor fætteren, at han havde sat ild til manden. Fætteren og tiltaltes bror anmeldte den 41-årige til politiet for drabsforsøg.

Alligevel gik der meget lang tid, før politiet handlede på den konkrete alvorlige anmeldelse.

Fætteren blev torsdag afhørt i retten og udtrykte både harme og frustration over politiets langsommelighed. Det samme gjorde offeret, der var uforstående overfor, at der ingen tiltalte var for drabsforsøg.

Problemet var, at den 41-årige først blev afhørt af politiet 4. januar 2019, og at politiet først tog ud og ransagede bopælen, hvor drabsforsøget skulle være sket, den 4. februar - to måneder efter anmeldelsen.

Først 16. oktober 2019 blev den 41-årige anholdt af politiet og varetægtsfængslet i et grundlovsforhør.

- Hvorfor i alverden har politiet ingen ting gjort, råbte fætteren i vidneskranken.

Både dommer Charlotte Thorlaksen og anklager Ulrik Birk erklærede, at de godt forstod hans frustration, da de bad ham dæmpe sig.

Sagen fortsætter i næste uge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

Annonce