Annonce
Debat

Baggrunden for, at jeg stiller op for Alternativet Guldborgsund.

Jeg har valgt at stille op som kandidat for Alternativet Guldborgsund, for at være et redskab for partiet Alternativet og for at udbrede partiets værdier og debatdogmer og den nye politiske kultur - det er en hjertesag for mig.

I foråret 2015 holdt jeg et kaffemøde for Rasmus Nordqvist i mit hjem, da jeg var blevet opfordret til det, selv om jeg på daværende tidspunkt ikke var medlem af partiet og bestemt heller ikke havde tænkt mig nogensinde at blive det - af noget parti overhovedet.

Dette møde med Rasmus Nordqvist forandrede mit liv. Fra ikke at have kunnet finde et fast politisk ståsted gennem livet, så var der pludselig et kommende parti lige efter mit hjerte og jeg blev medlem.

Derefter blev der afholdt mangen et kaffemøde i mit hjem, indtil vi, en fast kerne, blev enige om, at det var tiden at indkalde til en stiftende generalforsamling. Det skete i efteråret 2015 og en bestyrelse blev nedsat med mig,som den første forperson. Denne post bestred jeg frem til foråret 2017, hvor jeg valgte at trække mig. En ny tid kom og nye kræfter skulle til.

Efter en pause på et par måneder måtte jeg være aktiv igen, efter at være orienteret om, direkte fra den grønne gang på Borgen, at et hollandsk selskab ønskede at søge efter olie- og gas , evt via fracking. - Kul, gas og olie skal blive i jorden og afløses af grøn energi.

Jeg deltog derfor i vores folkemøder/lyttemøder rundt omkring i Guldborgsund Kommune i løbet af sommeren, for at prøve mig selv af i forhold til vælgerne. Det føltes godt og som en god udfordring.

Da jeg efterfølgende fik en opfordring til at stille op til kommunalvalget, sagde jeg først nej - havde mange argumenter, men inderst inde kunne jeg mærke, at det ikke var helt overbevisende - og nej blev til et ja. Jeg opfatter mig dog ikke som en "typisk politiker," jeg har ikke det store ønske for at markere mig personligt, men jeg har et stort ønske om at vi ,i fællesskab, lyttende og i dialog, på tværs af politiske ideologier, søger bæredygtige løsningsmuligheder og det ud fra ,ikke blot det økonomiske aspekt, men først og fremmest ud fra det sociale og det miljømæssige, for at nå målet ud fra "flere ved mere." At disse 3 bundlinjer inddrages er meget vigtigt for mig.

Jeg brænder også for det medinddragende demokrati/borgerdrevne forslag(hvilket jeg senere vil skrive om på bloggen), hvor alle borgere i Guldborgsund Kommune får mulighed for at have indflydelse på forslag og ikke mindst de beslutninger som tages - for det er dem, som ved, hvad deres lokalområde behøver.

Sidst men ikke mindst er der det grønne område, som omfatter såvel, energi, økologi, natur, turisme, erhverv, iværksætteri mm med betydning for såvel by- som landområdets bosætning.

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier