Annonce
Debat

Hvad er du allermest bange for?

Hvad er du allermest bange for?

Har du egentlig tænkt over det for nylig? I sidste uge var jeg sammen med en gruppe mennesker og vi sad og drøftede forskellige forhold i samfundet. Pludselig var der én som rejste spørgsmålet :”Gad vide hvad der sker mellem U.S.A. og Nordkorea?” Der blev helt stille, efterfulgt af en stille mumlen hen over bordet. Men der var ingen som svarede direkte på spørgsmålet. Det var tydeligt at her var der noget at være fælles om. Frygten for hvad denne internationale konflikt kan resultere i.

Og det er helt naturligt at være bange for uvisheden omkring denne vanvittige udvikling mellem to nationer. Ikke mindst når det kan få globale følger. Men hvad er det der gør os bange? Vi er bange fordi vi ikke ved hvordan denne konflikt skal løses. Vi besidder ikke evnen til at kunne konkludere hvordan denne optrapning hen imod en atomkatastrofe skal kunne stoppes. Derfor er vi bange.

Og der er andre emner som vi umiddelbart heller ikke kan løse problematikken omkring. Klimaforandringer, terrortrusler, livstruende sygdomme og mange andre forhold, hvor vi bare må erkende at vores evner rækker ikke til at komme med konstruktive løsningsforslag lige her og nu.

At vi som samfund, ikke har fantasi til at tænke konstruktivt i disse sammenhænge, ses tydeligt på de nuværende politiske forslag vi af og til præsenteres for. Selv vores folketing famler med løsninger, som til tider ikke virker særlig gennemtænkt.

Hvad er det så der skal til? For alle problemer kan løses. Der findes ikke problemer som ikke har nogen gyldig løsning. Det handler blot om at have fantasi til at få tænkt tanken. Men denne fantasi, og kreative tænkning, kommer ikke af sig selv.

Det er her at vores børn og unge kommer i spil. Det er nemlig de som i fremtiden har mulighed for at tænke på de helt rigtige løsninger når de bliver voksne. Men ansvaret for om de kommer til at kunne arbejde kreativt og trygt eller ej, det ansvar hviler på os. Os som skaber rammerne for deres indlæring.

Det som børnene har brug for er flere kreative fag, og fag som udvikler evnen til at tænke konstruktivt og målrettet. Der er altså behov for en kreativ, opfindsomhedsfremmende dannelse af vores kommende generationer. Hvis ikke disse unge, som meget snart er voksne, kan tænke kreativt, og evner at skabe nyt, og igen tænke videre ud af boksen, så vil vi ikke kunne finde løsningsforslag til alt det vi går og er bange for. Og vil vi acceptere det? Det behøver vi ikke. Vi behøver ikke at skulle gå rundt og være bange.

Det er det som jeg godt vil forholde mig til i et lokalpolitisk arbejde. Her i Guldborgsund kommune evner vi faktisk at gøre noget ved at fremme de kreative, og praktiske fag i skolerne, og derved sikre nogle kommende generationer af voksne mennesker, som kan tage livtag med de opgaver som vil kunne sikre vores samfund i fremtiden.

Hvis du mener at vi skal forbedre børn og unges muligheder for at kunne træffe de gode og rigtige beslutninger i livet, så stiller jeg mig gerne til rådighed for at føre dine tanker ind i byrådet.

Allan Gardersøe

Byrådskandidat for Guldborgsundlisten

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier