cookie-og-privatlivspolitik
Fritidshuspriser er på vej op - men det er stadig muligt at finde sommerglæder til lavpris.
Fritidshuspriser er på vej op - men det er stadig muligt at finde sommerglæder til lavpris.
Foto: Anders Knudsen

Bolig

Sommerglæder - også til lave priser

De fleste tænker måske på sommerhuse som en luksus, de færreste har råd til. Men sådan behøver det faktisk ikke at være. Boligsiden.dk har fundet landets billigste sommerhuse, og de fås til under 200.000 kroner. For eksempel midtlollandsk idyl til 189.000 kroner.
26. september 2018 kl. 07:30 Af Hans Gandrup

Annonce

Man kan blive sommerhusejer, også selvom man ikke har millioner af kroner stående på kontoen. Faktisk kræver det blot 70.000 kroner. Det er i øjeblikket prisen på Danmarks billigste sommerhus.

Man bliver godt nok ikke sommerhusets eneste ejer, men det er trods alt også de færreste, der alligevel bruger sommerhuset hver eneste weekend året rundt. For 70.000 kroner er det 74 kvadratmeter store sommerhus beliggende i Skagen dit seks uger om året.

Er man mere til idéen om at have sit helt eget sommerhus, som man ikke skal dele med andre, kan det også gøres til en billig pris.

Man kan for eksempel få 63 kvadratmeter fritidsbolig med stråtækt tag og ren idyl for blot 189.000 kroner i Bursø ved Maribo, eller man kan blive ejer af et lille og lyst sommerhus med udsigt over eng og hav i Køge til den nette sum af 199.000 kroner.

- Et sommerhus behøver ikke koste en formue. Hvis du som køber ikke er kræsen med beliggenhed, stand og størrelse på huset, kan en fritidsbolig erhverves relativt billigt, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Nogle af de billige sommerhuse byder på attraktive beliggenheder, men så kræver de ofte en en god portion kærlighed og en kreativ tankegang. Omvendt er det - selv med et lille budget -muligt at få et hus, hvor man kan nyde sommeren

Men selv om man kan få sommerglæde til lavpris, så er priserne på fritidshuse iøvrigt generelt på vej opad .

Mens kvadratmeterpriserne for danske sommerhuse i januar lå på 15.145 kroner, blev danske sommerhuse juni i år handlet til 15.979 kroner pr. kvadratmeter.

Det viser beregninger, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har foretaget af tal fra Boligsiden.dk.

- Efter mange år med en svulmende sommerhuspukkel er det glædeligt, at der omsider er kommet medvind på sommerhusmarkedet, ikke bare med flere salg og interesserede købere men også med stigende priser, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Han peger udover lave renter på især den politiske pakke, som sommerhusmarkedet blev begavet med i 2017, som årsag til stigningen i salgspriserne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

BOLIG

Annonce