cookie-og-privatlivspolitik

Bolig

Ulovlig byggereklame

Flere byggefirmaer falder for fristelsen til at snyde og bruge Byg Garantilogoet på deres hjemmesider og firmabiler.
22. september 2018 kl. 12:00 Af Hans Gandrup

Annonce

Når en byggevirksomhed bliver medlem af Dansk Byggeri, bliver kunderne automatisk dækket ind af garantiordningen Byg Garanti. Men flere byggevirksomheder, der ikke er medlemmer af Dansk Byggeri, falder for fristelsen til at snyde - og bruge Byg Garanti-logoet på deres hjemmesider og firmabiler.

I hele landet reklamerer håndværksvirksomheder helt lovligt med Byg Garantis logo i annoncer, brevpapir og på firmabilerne. På den måde ved forbrugerne, at virksomhedens arbejde er dækket af garantiordningen i tilfælde af fejl og mangler ved et byggeri.

Og den tryghed er vigtig for kunderne. En analyse foretaget af analysebureauet YouGov for Dansk Byggeri sidste år viser, at fire ud af fem forbrugere foretrækker en håndværker med Byg Garanti.

Hvis man hyrer en håndværker, kan det dog være nødvendigt at dobbelttjekke, om en virksomhed faktisk er medlem af Dansk Byggeri og dækket af Byg Garantiordningen.

Alene her i august har Dansk Byggeri indtil videre anmeldt seks virksomheder, der har reklameret ulovligt med Byg Garanti.

- Det er falsk markedsføring og kan skabe mistillid til hele branchen. Derfor anmelder vi det til politiet, når vi opdager sådan en sag. Ofte ender det med bøder på 20.000 til 50.000 kroner til virksomheden, siger direktør i Dansk Byggeri Peter Stenholm.

Han opfordrer forbrugerne til at gå ind på hjemmesiden byggaranti.dk, hvor man kan se, hvilke virksomheder, der er omfattet af Byg Garanti. Det er også muligt at ringe til Byg Garanti på 72 16 00 00 og få oplyst, om en virksomhed er dækket af ordningen.

Byg Garanti er et økonomisk sikkerhedsnet under private forbrugere, i tilfælde af fejl og mangler ved det arbejde, som er aftalt med en byggevirksomhed, der er medlem af Dansk Byggeri. Kun virksomheder, der er medlem af Dansk Byggeri, er dækket af Byg Garanti. Medlemmer af Dansk Byggeri kan få arbejdet dækket af Byg Garanti i op til tre år efter, at byggeriet er færdigt for synlige mangler og op til 10 år for skjulte mangler - helt op til 150.000 kroner inklusive moms pr. byggesag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her