Annonce
Bolig og livsstil

Vi flytter af praktiske årsager - ikke af lyst

Langt de fleste her i området flytter af praktiske årsager - og ofte fordi boligen ikke længere passer til behovet. For eksempel er børnene flyttet hjemmefra. Foto: Anders Knudsen

85 procent af boligsælgerne her i området med "fornuft-salg"

Hele 85 procent af boligsælgerne her i regionen sælger deres ejendom, fordi deres nuværende bolig ikke passer til deres aktuelle livssituation. Altså af praktiske og fornuftsmæssige årsager.

Det er langt flere end i landets øvrige regioner. Til gengæld flytter kun ni procent af regionens sælgere af ren og skær lyst til at slå sig ned i nye omgivelser.

Det viser en ny spørgeundersøgelse blandt 1.264 boligkunder hos mæglerkæden, EDC.

Dermed skiller boligsælgerne på Sjælland udenfor hovedstadsregionen og Lolland-Falster sig markant ud fra det øvrige Danmark.

- Forklaringen findes, når man dykker ned i hvilke praktiske årsager, der får folk til at sætte boligen til salg, siger EDC's kommunikationschef Jan Nordmann.

- Hver tredje af de adspurgte svarer nemlig, at de flytter, fordi den nuværende bolig er blevet for stor, efter at børnene er flyttet hjemmefra, og det er væsentligt flere end i resten af landet. Generelt er der flere ældre boligejere i Region Sjælland end i resten af landet, og der er derfor også flere, der sætter til salg af netop denne årsag, påpeger han.

Der er dog alligevel påfaldende få, der sælger af lyst på her i området, når man sammenligner med resten af landet:

- En populær forklaring er sikkert, at der er så dejligt i regionen, at man slet ikke har lyst til at sælge. Der er da også dejligt - men jeg tror snarere, at den rigtige forklaring ligger i boligprisernes udvikling de seneste fem år. Vi kan i hvert fald se, at der er flest lystsælgere de steder, hvor priserne er steget mest, og boligejerne dermed har fået mulighed for at realisere boligdrømme, der ellers længe blot har været en drøm. siger Jan Nordmann.

Han peger på, at netop i region Sjælland og især udenfor de større byer i området er priserne ikke steget så meget de seneste år, hvor udviklingen på boligmarkedet ellers har været meget positiv.

Apropos flytninger, så er vi danskere blevet markant mere mobile de senere år.

Antallet af flytninger er steget med 60.000 de sidste ti år.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret, blev der registreret 7,6 procent flere flytninger i 2017 end i 2007, en stigning på 60.000 flere flytninger om året.

I alt blev der registreret 896.531 flytninger i 2017.

-Det er helt tydeligt, at der blæser positive vinde i dansk økonomi og på boligmarkedet, hvor handelsaktiviteten er steget de sidste ti år. Flere har fået mod og ikke mindst råd til at realisere deres flytteplaner i takt med, at renten er faldet og beskæftigelsen af steget, og det slår altså tydeligt ud i antallet af flytninger, siger Thomas Hovgaard.

August flyttemåned

Når det kommer til tidspunktet for, hvornår vi foretrækker at flytte, peger pilen tydeligt på august, hvor markant flest flytninger er registreret fra 2007 til 2017.

- Der handles forholdsmæssigt mange boliger i første halvår, hvor mange boligkøbere kommer ud af vinterdvalen, og så har man typisk overtagelse efter sommerferien. Samme mønster ser ud til at gælde for lejemarkedet, hvor der er hyppigst skiftedag i august, muligvis på grund af studiestart på mange uddannelser, siger Thomas Hovgaard.

  • Langt de fleste her i området flytter af praktiske årsager - og ofte fordi boligen ikke længere passer til behovet. For eksempel er børnene flyttet hjemmefra. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier