cookie-og-privatlivspolitik
Transportminister Hans Christian Schmidt underbyggede på medlemsmødet i FB Suppliers forleden blot anledningen til nu at kaste sig over andre opgaver endtunnelbyggeriet.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Mens man venter på politikerne ...

Tættere internt samarbejde og et øget fokus på andre byggeprojekter.
03. november 2015 kl. 16:25 Af John Karlsen

Annonce

De virksomhedsnetværk, der har satset på at bringe sine deltagere i spil i forbindelse med Femern Bælt-projektet, er nogenlunde samstemmende, når det gælder planerne for, hvad man nu gør, når tunnelbyggeriet udskydes i flere år i forhold til de hidtidige planer.

Forleden samlede FB Suppliers således et stort udsnit af sine godt 150 medlemmer til møde i Lalandia for blandt andet at sætte mere system i brugen af hinanden.

I forvejen har der været en betydelig millionomsætning, når medlemmer har løst opgaver for andre medlemmer. Nu intensiveres konceptet. Ejerkredsen bag FB Suppliers består af Lalandia, Blue Water Shipping, Sakskjøbing Sukkerfabrik og Erhvervs-park Lolland, og herfra vil man sammen med fire andre medlemsvirksomheder øge fokus på “medlem til medlem-opgaver”.

De fire andre virksomheder er Knuthenborg, Loxam, ProfilService og Arkil. Samlet forventes de at kunne udbyde opgaver for flere millioner kroner blandt de øvrige medlemmer af netværket.

- Vi bruger tiden på at blive bedre til at bruge hinanden inden for netværket, lyder det fra Anders Henriksen, Femern Business Park.
Også hos netværket Fespa arbejdes der på et tættere samarbejde mellem deltagerne.

- Og så ser vi på andre opgaver end tunnel-byggeriet, siger Jan Oldenburg fra Fespa.

Også det er generelt for netværkene. Først og fremmest er det nu byggeriet af Storstrømsbroen, der tiltrækkker sig netværkenes opmærksomhed, men også etableringen af havvindmølleparken Kriegers Flak ses som en mulighed for at hente arbejdsopgaver til netværkene.

De to projekter er begge så langt fremme, at der er prækvalificeret en række konsortier til at byde på projekterne.

Trods usikkerheden om det Femern Bælt-projekt, der var anledning til etableringen af netværkene, er meldingen samstemmende: Det er kun få, der har trukket sig ud.

Faktisk har FB Suppliers oplevet at kunne øge medlemsantallet til nu 152. Blandt de senest tilsluttede er energikoncernen Trefor, Kolding, med en årsomsætning på omkring 2,3 milliarder kroner og omkring 700 ansatte.

Læs meget mere lokalt erhvervsstof i tirsdagens tillæg i Folketidende.


Klik her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce