Annonce
Danmark redder liv

Lokal bank bakker op om hjertesag

Hjertestarteren ved Lollands Bank i Nakskov. På forhånd var man lidt betænkelig ved, om starteren ville blive ramt af hærværk. Men det er ikke sket. - Det har været en meget positiv oplevelse, siger bankdirektør Anders F. Møller. Foto: Jan Knudsen

- Vi har kun haft positive erfaringer med opsætning af hjertestarter uden for vores filialer og uddannelse af personale i førstehjælp, siger direktør i Lolland Bank, der opfordrer flere lokale virksomheder til at støtte "Danmark redder liv".

- Vi har kun haft gode og positive erfaringer.

Sådan lyder det med eftertryk fra Anders F. Møller, direktør i Lollands Bank, der allerede tidligere besluttede sig for, at man ville engagere sig aktivt i "hjertesagen" og både uddanne eget personale i førstehjælp og installere hjertestartere ved bankens filialer.

Dansk Folkehjælp er i øjeblikket i gang med en kampagne, hvor man vil finde og uddanne 2.000 frivillige førstehjælpere her i regionen.

Førstehjælperne skal sikre, at folk, der får hjertestop, får så hurtig assistance som overhovedet muligt.

Chancerne for overlevelse stiger nemlig meget markant ved hurtig hjælp.

De kommende førstehjælpere alarmeres via 112 og vagtchefen, som har overblik over dem, der er tættest på et eventuelt hjertestop og kan bidrage med hjælp - både ved at tage ud på stedet, ved at hente den nærmeste hjertestarter med mere.

Kampagnen for at skaffe hjælpere løber frem til 28. oktober og Dansk Folkehjælp har samarbejde med Region Sjælland, TV Øst, P4 Sjælland, Sjællandske Medier og Folketidende Gruppen.

- Det er et godt system, man etablerer. Og vi synes generelt, at vi som lokal virksomhed også godt vil være med til at skabe bedre vilkår - også sundhedsmæssigt - hvor vi kan i vores eget område. Blandt andet ved at opsætte hjertestartere og gennemføre førstehjælpskurser for vores medarbejdere - som i øvrigt har taget særdeles positivt imod initiativet, siger Anders F. Møller fra Lollands Bank.

- Når vi taler om positiv modtagelse, så synes jeg også, det skal nævnes, at en af de betænkeligheder, vi havde i forbindelse med hjertestarterne, er blevet helt ryddet af vejen. Fra start mente vi, at hjertestarteren skulle sidde udenfor. Der ville den selvfølgelig klart gøre mest gavn. Det er trods alt begrænset, hvor mange timer hen over døgnet og ugen, at bankens lokaler er åbne. Men vi frygtede, at det ville blive dyrt og besværligt med hærværk mod hjertestarterne. Det er ikke sket - ikke en eneste gang. Og det er selvfølgelig uhyre glædeligt, at man på den måde har forståelse for, at hjertestarterne redder liv og er til gavn for alle i vores lokalsamfund, siger Anders F. Møller.

Han peger i øvrigt på, at anskaffelsesudgiften til hjertestarteren er beskeden - og de løbende udgifter tll service og vedligehold er på et par tusinde kroner årligt.

- Det bør næppe være økonomien, der afholder flere virksomheder fra at være med i indsatsen, siger han.haga

  • Hjertestarteren ved Lollands Bank i Nakskov. På forhånd var man lidt betænkelig ved, om starteren ville blive ramt af hærværk. Men det er ikke sket. - Det har været en meget positiv oplevelse, siger bankdirektør Anders F. Møller. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier