Annonce
Debat

3 spørgsmål, stillet fra en politisk interesseret borger

Besvarelse på tre spørgsmål, stillet fra en politisk interesseret i Nakskov-gruppen på Facebook. Tre spørgsmål som han mente, alle politikere burde svare på.

1. Har du tillid til, at den nuværende administration, som er blevet eksperter i afvikling og nedrivning over de seneste 14 år, har de faglige kompetencer og den erfaring der skal til, for at kunne løfte den enorme udviklingsopgave, der kommer i forbindelse med femernforbindelsen, der brager derudaf nu? Eller er det på tide, lige som i alle vores nabokommuner, fagligt og arbejdskulturelt, at sadle om?

Ja, det er det korte svar.

Og jeg er tilfreds med kommunens håndtering af bygninger der er ubeboelige og skal rives ned, på trods af at der mangler flere endnu, men jeg synes at puljen udnyttes godt.

Det er for eksempel med til at holde boligspekulanter, der udlejer boliger som ikke er egnet til bopæl, væk.

De har og har haft evnen til at se hvornår noget giver mening at bevare og hvornår noget skal erstattes, det er et enormt følsomt emne, især på Vestlolland, men jeg mener, der har været en god balance imellem at bevare og forny med respekt.

Jeg synes vores administration har vist sig omstillingsparat og kan håndtere opgaven med en voksende femernforbindelse og de muligheder der kommer under og efter byggeriet, de har et godt og solidt samarbejde med både Femern og BLF.

2. Hvad er din vision med Lolland? Hvor har du lyst til at Lolland skal være båret hen om 10 år? Hvilket potentiale ser du i Lolland?

Min vision med Lolland er, at vi fortsat vokser i vækst og at vi husker at det ikke er nok at skabe arbejdspladser, der skal også være folk til de arbejdspladser. Jeg så helst at det blev folk der boede i kommunen, men jobcentret er pt. presset på at skaffe kvalificeret arbejdskraft og folk der kan og vil arbejde.

Vi må være klar på at hente arbejdskraft udefra, hvis ikke det kan lykkes os at uddanne de unge, der vælger at blive boende på vores skønne ø eller dem der er flyttet for uddannelse og ikke flytter hjem igen bagefter.

Om 10 år, når Femern-forbindelsen har været åben i 1-2 år efter planen, ser jeg gerne at vi har tiltrukket folk til at flytte til Lolland, og at nogle af dem der har bosat sig her midlertidigt pga. Femernbyggeriet, vælger at blive og skabe et liv og kan hjælpe med at trække tilflyttere. Gerne også fra landene omkring Danmark, da vi generelt i Danmark er ved at blive pressede på mangel af arbejdskraft i flere fag og det skal vi kunne håndtere at få ind fra udlandet og samtidig skal vores sprogskoler skal også være gearede til at kunne have et fag der handler om faglig kommunikation på dansk. Således at de ikke kun kan begå sig i hverdagen, men også bruge de faglige termer mm. fra deres fag, på vores danske arbejdspladser.

Lolland har potentialet til at være en endnu mere populær ø, i forhold til klima og turisme, samtidig skal øen være bedre rustet til at modtage turister og kunne få gavn af dette året rundt.

Kunstturisme kan komme til at betyde en stor del for Lolland, i forhold til vores mange historiske bygninger og steder. En ø, hvor folk rejser til på weekend eller hele uger, for at se på kunst og historie og samtidig se det flotte samspil med en klimavenlig ø.

3. Hvorfor elsker du Lolland? Hvad er det du holder mest af ved Lolland? Hvad er du mest stolt over ved Lolland?

Jeg elsker Lolland pga. de åbne vider og de mange muligheder vi har for underholdning og fordybelse i naturen og de små, men spændende attraktioner.

På trods af, at vi er en stor ø med mange kvm pr. indbygger, har vi en følelse af fællesskab og vi kan stå sammen når vi skal, på trods af politiske uenigheder.

Dét jeg er mest stolt af ved Lolland i øjeblikket, er den måde vi kom igennem pandemien på, på trods af lange nedlukninger, var det meget få forretninger der måtte opgive.

Vi havde endda virksomheder med vækst og nye virksomheder og forretninger kom til.

Byrådskandidat for Socialdemokratiet
Kenneth Nielsen
Stormarks Alle 65
4900 Nakskov

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier