cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Axeltorv i Nakskov igen

Axeltorv i Nakskov 2
02. marts 2021 kl. 14:07 Af Henning Bech Johansen

I anledning af de netop fremkomne oplysninger om planerne for Axeltorv har Svend Erik Lohse fra Nakskov Bygningsbevaringsforenings bestyrelse deltaget i et møde med bl.a. Henrik Høegh og Tine Winther Clausen fra Lolland Byråd vedrørende udformningen af torvet.

På mødet meddelte Henrik Høegh, at bygningsbevaringsforeningen sammen med 40 andre fra byen skulle have sagt god for planerne. I foreningens referater fra bestyrelsesmøder og generalforsamlinger for de sidste fire år er dette ikke nævnt. Det er derimod klart, at der har været et orienteringsmøde, hvor arkitektfirmaerne fremlagde deres planer. Man kunne da forvente, at der ville komme en offentlig høring, hvor flere end de 40 kunne give deres besyv med. Det er, så vidt det kan ses, ikke sket, og det er derfor, at foreningen er overrasket over planen.

På mødet i går fik bygningsbevaringsforeningen én dags frist til at overbevise Henrik Høegh om, at det er byens holdning, at planerne om torvet ikke er tilfredsstillende, og at alle er enige om, at det kræver en pause i sagen. Hvis foreningen kan det, så er han villig til på byrådsmødet onsdag at forsøge at give foreningen en måned, hvorefter han vil arrangere et borgermøde om sagen, hvor foreningen så kunne fremkomme med et færdigt projekt, der er støttet af et flertal i byen.

Selvfølgelig kan Nakskov Bygningsbevaringsforening ikke på én dag skaffe oplysninger om ”byens holdning”, ligesom vi nok ikke har tid og økonomi til inden for en måned at fremkomme med et færdigt projekt. Hvad vi derimod kan, er at opfordre byrådet til at lægge planerne til side og gennemføre en ordentlig høring omkring den fremtidige udformning af byens vigtigste plads.

Nakskov Bygningsbevaringsforening

Annonce

Henning Bech Johansen

Varkausvej 3

4900 Nakskov
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49
ANNONCE