cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Borgere med hjerneskade brugt politisk i valgkamp

Borgere med hjerneskade brugt politisk i valgkamp
13. september 2018 kl. 11:17 Af Rene Christensen

Borgere med hjerneskade har behov for træning og genoptræning. At gå, tale, lave mad, finde vej, tage bussen og have samvær med familien. Det er en selvfølge for de fleste, men for en hjerneskadet er det evner, som er mistede eller nedsatte og som skal trænes eller genoptrænes. Genoptræning sker, når borgeren sammen med fagfolk arbejder med at forbedre eller generhverve de funktioner, som blev nedsatte eller tabte i forbindelse med hjerneskaden.

Genoptræningen er en del af en samlet indsats, som skal gøre den hjerneskaderamte borger klar til at leve et så normalt liv igen og være så uafhængige som muligt med andres hjælp.

Det skal vi selvfølgelig i Guldborgsund Kommune levere på et højt niveau, og det har vi da også i fællesskab besluttet.

”Det er hensigten at samle al CHR aktivitet, ambulant behandling og døgnrehabilitering i samme bygning. Formålet er at skabe synergi i indsatsen og borgerforløbet med borgeren i centrum”

Desværre blev den beslutning brugt politisk i valgkampen nok uden, at vi alle så, at det var det, der skete. Pludselig uden dagsordenpunkt i Økonomiudvalget, kom punktet op om at købe det gamle plejehjem i Horbelev. René Christensen spurgte selvfølgelig ind til, om bygning var velegnet til formålet, og hvad stand bygningen var i. René Christensen fik mundtligt svar på, at den var velegnet og i god stand. Dansk Folkeparti sagde ja til købet. Et af de gode argumenter var også, at der med beslutningen ville komme 27 kommunale stillinger til Horbelev - Hvem kunne sige nej til det? Det var da også efterfølgende dette der fyldte mest i pressemeddelelsen, efter ejendommen var købt på tvangsauktion til 1,3 million.

Desværre har det efterfølgende vist sig, at der IKKE var lavet en tilstandsrapport på ejendommen, at der heller IKKE var lavet et fagligt grundlag for indkøb af ejendommen set i forhold til målgruppen borgere med hjerneskade.

Dansk Folkeparti ønsker ikke et hjerneskadecenter i en gammel og ikke velegnet bygning, men vi ønsker, at der sker en decentralisering af ”kun” 27 stillinger til Horbelev som det blev lovet af et samlet byråd før valget.

Hvis det ikke kan ske på adressen Grønsundsvej 318 i Horbelev, som ellers skulle være i god stand, som det blev oplyst på Økonomiudvalgets møde, så må det ske ved nybygning eller i andre lokaler.

Hjerneskadet borgere skal ikke komme i klemme, fordi der var politikere, der gerne ville sætte en dagsorden før valget, men ikke ønsker at følge det efter valget.

René Christensen
Systofte skolevej 2b
4800 Nykøbing F.
Byrådsgruppen

Dansk Folkeparti.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07