cookie-og-privatlivspolitik

Debat

DEBATTEN OM FOR OG IMOD CYKLING PÅ DET FALSTERSKE DIGE

DEBATTEN OM FOR OG IMOD CYKLING PÅ DET FALSTERSKE DIGE.
27. januar 2020 kl. 09:40 Af Dan Toxværd Rasmussen

Kære Søren Bjerregård, formand for Det Falsterske Digelags bestyrelse,

Kære Guldborgsund Kommune.

Jeg kender dig Søren Bjerregård, som en meget saglig fornuftig landmand, som der står stor respekt om, samt hele din familie.

Jeg kender rigtig mange mennesker i Guldborgsund kommunalbestyrelse, samt i deres forvaltning, det er alle meget kompetente samt saglige mennesker, som har haft med denne ulykkelige sag at gøre, DERFOR.

Sagen har stået på i mere end 30-40 år, jeg sad selv i Sydfalsters kommunalbestyrelse fra 1992 og 12 år frem, dengang var alle argumenter nøjagtig de samme som i dag. Vi tilbød også at ville medvirke til vedligeholdelsen af diget, for derigennem at få lov til at cykle på det, man føler næsten, at der ikke er sket noget siden for at vedligeholde diget.

Guldborgsund Kommune har jo også tilbudt, at være med til at vedligeholde digekronen, pt. er det næsten uforsvarligt at cykle, grunden dårlig vedligeholdelse.

Jeg kan huske, at jeg i denne periode, hvor jeg selv var begyndt cykle rigtig meget, selvfølgelig også mente, at under visse regler skulle kunne cykles på diget.

Da ringede jeg til EU. Direktoratet inde på Kongens Nytorv, og bad dem undersøge hvilke diger man i EU. ikke måtte cykle på.

De morede sig godt over min forespørgsel, men lovede at undersøge det. Der gik flere mdr. men endelig kom der besked. Så vidt som deres undersøgelse viste, var der ca. 2-3 diger, hvor man ikke måtte eller kunne cykle på i hele EU.

Både min farfar og min far har begge siddet i digelagets bestyrelse, som landmænd på Sydfalster, derfor har jeg selv altid haft debatten i familien, om at værne om vores fælles dige, men cykling ødelægger IKKE digekronen.

I alle disse år er grøfterne blevet gravet dybere og dybere, derfor må man som i næsten alle lives forhold lave et kompromis (når nogen ikke vil overholde loven).

DERFOR VIL JEG FORESLÅ FØLGENDE.

Fra 1/5-til 1/9, må man ikke cykle på diget ud for sommerhusene, men kun fra Bøtøskoven og till Gedesby.

Jeg har personligt aldrig cyklet på diget ud for sommerhusene, men kun fra Bøtøskoven og til Gedesby (jeg er aldrig blevet antastet af digelagets opsynsmand).

Ved at undlade at cykle ud for sommerhusene i nævnte periode, undgår man konflikten med mange mennesker med barnevogne m.v., folk som hele siden kommer på tværs fra deres huse.

Jeg håber med dette indlæg i den ophedede debat, at kunne dele SOL, VAND OG VIND lige, så alle kan tale sig til rette, til gavn for vores fælles værn mod en måske igen genstridig Østersø.

Med venlig Hilsen

Dan Toxværd Rasmussen

Næsbjergvej 6

4873 Væggerløse .
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: EVA TERNDRUP

Halal. 27. februar 2020 kl. 11.41

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15