cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Jeg er dybt uenig i byrådets beslutning

Sagen om Præstemarken: DF ønskede lokal medbestemmelse, men flertallet ville kommunal centralstyring.
17. december 2019 kl. 12:55 Af Simon Hampe Sørensen

Stubbekøbing blev en kedelig historie rigere og Guldborgsund kommune en god fortælling fattigere, da et flertal i byrådet torsdag gennemtrumfede beslutningen om prisstigninger på mad til plejehjem, samt en komplikation af de interne forhold i Præstemarken - én beslutning som kun Dansk Folkeparti stemte imod.

Præstemarken har jo netop været genstand for det gode eksempel, der med et leve-bo-miljø har kunne inddrage beboerne i bl.a. måltidsplanlægningen. Et fremragende tilbud, der desværre må se sin tid til ende, udfaset til fordel for kommunal centralstyring og en standardisering af de kommunale tilbud. Altså den lokale selvbestemmelse måtte se sig give efter for centralstyringen inde på Parkvej 37, Nykøbing Falster. Til trods for at 887 underskrifter berettede om, at ønsket var et andet.

Beboerne ville forståeligt nok ikke have mindre, men de ville hellere ikke have mere. Beboerne søgte blot at beholde det de havde, nemlig et tilbud som gav dem større medbestemmelse og øget livskvalitet – hvilket jeg udmærket kan følge dem i.

Tilbuddet har jo været brugt som en succeshistorie overfor andre kommuner, og hertil fungerer upåklageligt og til stor glæde for Præstemarkens beboere og pårørende.

Jeg er dybt uenig i byrådets beslutning og afslutningsvis har jeg kun at sige: “If it ain't broke, don't fix it”.

De bedste hilsener

Simon Hampe

Næstformand, Dansk Folkeparti Guldborgsund

Clematisvej 4B, 4840, Nørre Alslev
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Eliten, magthaverne, censur… 27. januar 2020 kl. 13.15

AF: DAN TOXVÆRD RASMUSSEN

DEBATTEN OM FOR OG IMOD… 27. januar 2020 kl. 09.40

AF: JOHN WENNERWALD

Husk SFO-erne 26. januar 2020 kl. 20.53

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29