Annonce
Debat

Naturen som en aktivitet og potentiale

Naturen som en aktivitet og potentiale

I Lolland kommune har vi lige fået præsenteret en kortlægning af kultur- og fritidsområdet. Umiddelbart ikke de store overraskelser. Kulturelle tilbud og motion gør os glade. Vi kan godt lide det sociale omkring vores aktiviteter, og så er vi glade for at gøre noget for vores nærområde. Det kan knibe med tilgængelighed til disse kultur- og fritidstilbud. Dem på øerne har en bagkant i forhold til en færge og ”fastlandet” mangler busser og samkørselsordninger.

Dem med længere videregående uddannelser er mere aktive end dem med kortere uddannelser. Når en familie er udfordret af økonomi, infrastruktur og social ulighed, vil prioriteten af penge først og fremmest gå til mad og faste udgifter. Heldigvis har vi organisationer og en kommune, der hjælper børn med at kunne deltage i fritidsaktiviteter. Der er stadigvæk potentiale for at gøre mere på denne front. Forældre er rollemodeller for deres børn. Når vi nu gerne vil, at de forældre, der ikke har råd til at motionere eller deltage i de kulturelle muligheder, de bliver mere aktive og også gode rollemodeller, bør det være anbefalinger til denne gruppe, som vi skal arbejde videre med. Det er her de akademiske anbefalinger hører op og de politiske, men ikke mindst borgerdrevne initiativer skal stimuleres, aktiveres og i arbejdstøjet.

Kunne man forestille sig, at dem med videregående uddannelser blev mentor og sponsor for en kontanthjælpsmodtager eller førtidspensionist!

Hvad kan vi gøre for jer? Det spørgsmål stiller jeg, fordi det gjorde analysen ikke. Svarene skal man ud og hente face to face og ikke via skemaer i E-Boks. Man må stille sig op ved den lokale Brugs, Forsamlingshus, Bibliotek, Menighedspleje, boligforening, restauration m.v.

Jeg oplever, at når der er en eller flere ildsjæle på en vej, i en forening, på en arbejdsplads eller lign., så sker der ting og sager. Det handler om at få fat på alle dem, der har lyst til at deltage. Få motiveret flere til at gøre noget godt for sig selv, hvilket hurtigt smitter, på den gode måde.

Med mere end 400 foreninger, en masse initiativer rundt omkring i kommunen, er jeg som sådan ikke bekymret for foreningslivet. Vi bør nok bare være bedre til partnerskaber og udnytte hinandens potentialer og interesser. Det er så ærgerligt at gå død i en bestyrelse, hvis man kunne have fået liv ved at være i partnerskab med en beslægtet eller anden livgivende partner.

Naturen er gratis. Det er in med Pilgrimsvandringer. Det kan vi brede ud til hele kommunen. Det er for alle aldersgrupper. Man kan have kaffen med og faktisk også sin hund eller nabo med.

De skjulte talt i denne kortlægning ser jeg er alle de friske morgensvømmere vi har, dem der cykler en lang tur hver dag, dem der lufter hund, går hen og henter børn, går til købmanden m.v. Måske har de gamle mænd slet ikke svaret godt nok på undersøgelsen!

Ved at give vores børn gode muligheder for at lære naturen at kende, f.eks. med flere skovbørnehaver og ude undervisning, vil de få naturen og dens potentialer ind med modermælken. Gode vaner holder.

”Sørg for at der sker noget stort”, sluttede anbefalingen af med. Når vi oplever, at Carpark North kommer til små lokalsamfund og spiller, ja det fik det for en stund mejetærskere, kornvogne og ballepressere til at stoppe. Små samfund og rockgæster blev iltet og gaderne blæst rene. Det var stort! Og alle deltog.

Linda Sommer

Lokallisten Lolland

Bysjøvlen 4

4970 Rødby

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier