cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Styrket fertilitetsbehandling samlet i Køge

Region Sjælland samler nu kompetencer og ressourcer omkring fertilitetsbehandling til barnløse kvinder og par.
26. august 2018 kl. 22:33 Af John Wennerwald

Gennemsnitsalderen for førstegangsfødende ligger på 29,2 år i 2017 iflg. Danmarks Statistik. Årsager til manglende forældreskab kan være ændrede livsforhold, nedsat sæd- og ægkvalitet mv. Behovet for fertilitetsbehandlinger er derfor stadig stigende.

Når barnet ikke kommer af lagengymnastik, giver det for mange en reel livskrise med frustrationer, vrede og sorg over det manglende forældreskab. Derudover opleves ofte en misundelse overfor andre, der opnår graviditet.

Klinikken åbnede forrige mandag i Køge på Sjællands Universitetshospital. Klinikken hjælper kvinder og par, der ønsker sig et barn, i individuelle og fleksible forløb med omsorgsfuld og effektiv behandling, der er baseret på den nyeste viden.

Nogle borgere får længere rejsetid ved samling af fertilitetsbehandlingen i Køge, men når vi samler kræfterne, har vi bedre mulighed for at forske i og udvikle fertilitetsbehandlinger af høj international klasse. Samtidig får Region Sjælland bedre mulighed for at tiltrække de dygtige specialister og medarbejdere, vi har brug for til at tilbyde en bredere vifte af fertilitetsydelser.

Jeg er glad for at Region Sjælland styrker hjælpen til barnløse par.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43