cookie-og-privatlivspolitik
Som det er i dag, bliver coronapasset grønt, 14 dage efter at smitten er konstateret. (Arkiv).
Som det er i dag, bliver coronapasset grønt, 14 dage efter at smitten er konstateret. (Arkiv).
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Erhverv

Dansk Industri vil hurtigere have grønt coronapas efter smitte

Det tager for lang tid at få grønt coronapas efter smitte, mener DI, der savner sammenhæng i regler.




12. januar 2022 kl. 09:47 Af Ritzau

Coronapasset bør være godkendt til brug, syv dage efter at man har fået konstateret smitte, så det flugter med øvrige anbefalinger.

Sådan lyder opfordringen fra Dansk Industri (DI) forud for et møde i Epidemiudvalget onsdag.

- Der er ikke helt ræson i reglerne. De er ikke helt sammenhængende.

- Det giver ikke mening, at du bliver betragtet smittefri efter syv dage i isolation uden symptomer, men dit coronapas først er grønt efter 14 dage, siger politisk direktør i DI Emil Fannikke Kiær.

Som det er i dag, bliver coronapasset grønt, 14 dage efter at smitten er konstateret.

Annonce

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at det bliver sat ned til 11 dage. Men ifølge DI er syv dage mere passende, fordi det vil være mere i overensstemmelse med de andre regler.

Ifølge anbefalingerne kan man betragte sig som smittefri og begive sig ud i samfundet efter 48 timer uden symptomer eller syv dage efter den positive test, hvis man slet ikke har haft symptomer.

- Udfordringen er, at du for eksempel som medarbejder kan være helt symptomfri og ifølge retningslinjerne kan gå rundt i samfundet fuldstændig frit, men hvis en virksomhed har krav om et grønt coronapas, så kan du ikke møde ind på arbejde.

- Det skaber stor forvirring og betyder rigtig meget for arbejdspladser, hvis de mangler kolleger, som i virkeligheden ikke er syge og derfor godt kunne komme på arbejde, siger Emil Fannikke Kiær.

Han fortæller, at det vil gøre en "kæmpe forskel", hvis reglerne bliver ændret fra 14 til 11 dage, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Annonce

Men hvis det går fra 11 til 7 dage, som DI ønsker, vil det gøre en endnu større forskel for arbejdspladserne.

- Det betyder helt konkret, at medarbejdere, der i dag sidder hjemme, men som i virkeligheden ikke fejler noget, kan komme på arbejde. Det har kæmpestor betydning for især produktionsarbejdspladser, hvor det kræver fysisk tilstedeværelse.

- Det kan være slagterier eller produktionsvirksomheder eller andet, hvor medarbejdernes tilstedeværelse er nødvendig for, at man kan opretholde en produktion, siger han.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE