cookie-og-privatlivspolitik

Erhverv

Dansk tobaksgigant øger salget i kvartal præget af corona

Scandinavian Tobacco Group tør igen komme med en prognose for hele året, men usikkerheden er stor.
20. maj 2020 kl. 01:07 Af Ritzau

Annonce

Trods coronapandemien kom Scandinavian Tobacco Group godt gennem første kvartal med fremgang i både salget og driftsoverskuddet.

Det viser kvartalsregnskabet, der er offentliggjort tirsdag aften.

- I disse helt ekstraordinært udfordrende tider har det været meget positivt for mig at opleve, hvor robust vores forretning er, udtaler topchef Niels Frederiksen i regnskabet.

Omsætningen endte i perioden på 1791 millioner kroner mod 1464 millioner kroner i de første tre måneder af 2019.

Driftsresultatet før særlige poster steg til 326 millioner kroner fra 239 millioner kroner året før.

- Midt i en global pandemi uden fortilfælde og i en tid præget af store udsving og usikkerhed på de fleste markeder leverer vi et solidt resultat for første kvartal 2020 med vækst i nettoomsætningen og stærke pengestrømme, lyder det fra Niels Frederiksen.

Scandinavian Tobacco Group meddelte i marts, at det ikke ville udtale sig om forventningerne til resultaterne for hele regnskabsåret på grund af den usikkerhed, som pandemien skabte.

Men nu er selskabet klar med en ny prognose, som også omfatter købet af Agio Cigars. Skønnet lyder på en vækst i driftsindtjeningen på "over to procent".

- Det skal dog understreges, at forudsætningerne, der ligger til grund for de nye forventninger, er mere usikre end normalt, hedder det i regnskabet.

Med i de nye forventninger er omkostningsbesparelser på 70 til 80 millioner kroner fra opkøbet af Agio Cigars samt yderligere omkostninger fra koncernens generelle spareprogram.

Scandinavian Tobacco Group er en af verdens førende producenter af cigarer og traditionel pibetobak. Hvert år fremstiller og sælger koncernen tre milliarder cigarer. Desuden fremstiller selskabet over 5000 ton pibetobak og finskåren tobak.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

AF: LINDA SOMMER

18 kommunale p-pladser lige… 14. november 2020 kl. 13.23

Annonce