cookie-og-privatlivspolitik
Forretningschef Thomas Rasmussen, Handel & Oplevelser i Business Lolland-Falster.
Forretningschef Thomas Rasmussen, Handel & Oplevelser i Business Lolland-Falster.
Foto: Business LF

Erhverv

Glæde over genåbning af butikker

Hos Business Lolland-Falster glæder man sig over genåbningen af detailhandelen.
24. februar 2021 kl. 14:00 Af Jesper Bøgh

ERHVERV På mandag kan udvalgsvarebutikker op til 5.000 kvadratmeter åbne.

- Det er meget glædeligt for den lokale detailhandel. Det har alle set frem til i lang tid, lyder reaktionen fra forretningschef Thomas Rasmussen, Handel & Oplevelser i Business Lolland-Falster.

Han håber, at mange detailhandelsdrivende vil komme styrket ud af nedlukningen.

- Mange har været tvunget til at se på omkostninger og i højere grad tænke i digitale løsninger. Det kan vise sig at få en positiv effekt på lang sigt. Især de mindre detailhandelsforretninger har været omstillingsparate. Men der vil også være en anden gruppe, der må lukke. Men flertallet vil tilhøre den første gruppe, vurderer Thomas Rasmussen.

Han påpeger også, at restaurationsbranchen, der ikke er omfattet af genåbningen, generelt er presset pånuværende tidspunkt.

Annonce

- Der er overfor netop den branche brug for, at der fra regeringens side bliver tænkt enkelt og kreativt. Det kunne eksempelvis være, at fritage restauranter for at betale moms i resten af 2021. Det vil være et enkelt og ikke særligt kompliceret greb, mener Thomas Rasmussen, der dog - når han netop ser længere frem end de næste par måneder - er fortrøstningsfuld.

- I perioden fra maj til og med september vil vi igen i år - som tilfældet var det sidste år - få mange danske turister til området. Lige om lidt får de udbetalt den sidste rest indefrosne feriepenge, og så vil de gerne bruge en masse penge i området, lyder det optimistiske toner fra Thomas Rasmussen.

Han vurderer endda, at sommeren 2021 kan blive endnu bedre omsætningsmæssigt, end sommeren 2020 blev det.

- De danske turister bruger mange penge, når de er på ferie. I år får de endnu mere lyst til at bruge penge, tror jeg, siger Thomas Rasmussen, der håber, at flest mulige erhvervsdrivende vil klare sig igennem.

- Men der er nogle, der vil bukke under inden da. Det er desværre også virkeligheden, slår Thomas Rasmussen fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE