cookie-og-privatlivspolitik
Der åbnes, som det ser ud nu, 2. april i Maribo Sø Camping og 3. april i Kragenæs Marina Lyst Camp, lyder det fra medindehaver John Pedersen.
Der åbnes, som det ser ud nu, 2. april i Maribo Sø Camping og 3. april i Kragenæs Marina Lyst Camp, lyder det fra medindehaver John Pedersen.
Foto: Ingrid Riis/Arkiv

Erhverv

God afstand på campingpladserne

Nogle lokale campingpladser åbner og følger myndighedernes anvisninger.
26. marts 2020 kl. 09:56 Af Jesper Bøgh

Annonce
FAKTA
DK-Camp, der er foreningen af 230 selvstændige campingpladser, skriver følgende på sin hjemmeside mandag 23. marts klokken 18.45 på baggrund af myndighedernes anbefalinger via www.coronasmitte.dk:

Lovgivningen er ikke til hinder for udlejning af pladser og hytter, men tilhørende aktiviteter som eksempelvis legeland, badeland, restaurant og fællesrum skal holdes lukket.
Samtidig har DK-Camp været i løbende dialog med myndighederne om retningslinjerne for campingpladser, og der er nu udsendt særlige forholdsregler fra både Sundhedsstyrelsen og politiet i forhold til hygiejne, skiltning mm. på pladserne. Alle campingpladser er orienteret om de nye retningslinjer, som er udsendt 23. marts, og det er op til den enkelte plads at vurdere, om man kan overholde de udsendte regler og fortsat ønsker at holde åbent.
I den kommende tid er det ikke oplagt og muligt at holde campingferie i traditionel forstand, men man kan have behov for et ophold væk hjemmefra for at få mere plads og luft. Her kan et ophold på en campingplads fortsat være en mulighed under de ændrede omstændigheder, der er pt.
Alle gæster på de danske campingpladser skal også overholde myndighedernes anbefalinger og retningslinjer. Hvis du er i karantæne eller føler dig syg, forventer vi, at du bliver hjemme og forholder dig til Sundhedsstyrelsens anvisninger.
Kilde: www.dk-camp.dk

De i forvejen nedlukkede dele af Danmark skal forblive lukket frem til efter påske.

Sådan var meldingen fra statsminister Mette Frederiksen mandag eftermiddag.

Men der er intet til hinder for fortsat udlejning af pladser og hytter på campingpladser, under forudsætning af, at tilhørende aktiviteter, som eksempelvis legeland, badeland, restaurant og fællesrum holdes lukket.

Derfor er der også campingpladser på Lolland-Falster, der holder åbent i denne tid.

- Hvis ikke myndighederne kommer med yderligere, så er det planen at vi åbner 2. april i Maribo Sø Camping og 3. april i Kragenæs Marina Lyst Camp, lyder det fra medindehaver John Pedersen, der oplyser at standerhejsning begge steder er aflyst.

- Men det er, som situationen ser ud lige nu. Vi kan ikke vide, hvad myndighederne vurderer om en uge, siger han.

John Pedersen slår fast, at man på begge campingpladser følger myndighedernes anbefalinger til punkt og prikke.

- Vi holder fællesrum lukket og orienterer vores gæster om at holde afstand og ikke at forsamles. I Maribo lukker vi også kiosken for fysisk adgang men med mulighed for betjening gennem en luge, fortæller han.

John Pedersen giver udtryk for, at alt er uvist i denne tid.

- Vi gør alt, hvad myndighederne beder os om, og så følger vi udviklingen dag for dag. Hvordan fremtiden ser ud, kan jeg slet ikke komme med bud på, slår John Pedersen fast.


Ekstra rengøring

På Ulslev Strand Camping havde medindehaver Susanne Lykkeberg første åbningsdag lørdag.

- Normalt har vi standerhejsning med deltagelse af mange campister. Men det var naturligvis en noget tam fornøjelse, fortæller hun.

De fleste gæster på pladsen går, ifølge Susanne Lykkeberg, stille og roligt og sætter vogne og telte op. Andre kommer forbi pladsen, drikker en kop kaffe i vognen og kører igen.

- Vi gør ekstra rent og spritter af flere gange om dagen i fælleskøkken og på toiletterne. Derudover har vi naturligvis lukket i restauranten, i fælleslokaler, hoppepuder og på legepladsen, fortæller hun.

Hos Marielyst Ny Camping er meldingen også, at myndighedernes anvisninger bliver efterlevet.

- Vi oplever også, at vores gæster er meget opmærksomme på ikke at samles, og vi kan også se, at de selv tager en ekstra klud med, når de eksempelvis skal vaske op. Alle er meget opmærksomme på hygiejnen. Derudover har vi også skruet ekstra op for rengøringen, lyder det fra Flemming Johansen, Marielyst Ny Camping.

Dansk Camping Union (DCU) oplyser på sin hjemmeside, at åbningen af alle DCU's campingpladser, deriblandt DCU-Camping Albuen Strand, på grund af corona-krisen i Danmark er udsat til 13. april.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce