cookie-og-privatlivspolitik
Dorte Stang, jobspecialist i Femern Agency, mener, at man med en virtuel konference kan nå en ny målgruppe til de job, Femern-projektet kaster af sig.
Dorte Stang, jobspecialist i Femern Agency, mener, at man med en virtuel konference kan nå en ny målgruppe til de job, Femern-projektet kaster af sig.
Foto: Claus Hansen

Erhverv

Jobdating for 184 ledige akademikere

Femern Agency holdt forleden en stor virtuel matchmaking-konference for ledige med international baggrund og virksomheder tilknyttet Femern Bælt-projektet.
06. oktober 2021 kl. 19:00 Af Denny Michael Jakobsen

En masse ledige akademikere fra København er nu blevet klogere på, hvad Lolland-Falster har at byde på, både hvad angår jobmuligheder ved byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen og hvad angår det et bo og leve i området.

I sidste uge afviklede Femern Agency nemlig en kæmpe virtuel konference, hvor hele 184 ledige akademikere med international baggrund bosat i Københavnsområdet havde tilmeldt sig.

Konferencen er et resultat af et samarbejde mellem Femern Agency og Københavns og Frederiksberg Kommuner, Lolland Kommune samt Business Lolland-Falster.

- Vores mål var faktisk 100, så det er simpelthen så flot, at vi nåede så mange tilmeldte, og det skyldes især et godt samarbejde mellem Akademikercentret på Frederiksberg og Jobcenter København. Jobkonsulenterne har taget denne her præsentation med til deres jobsamtaler med de ledige og spurgt dem, om de har overvejet at komme til Lolland-Falster og bruge deres gode uddannelse her, siger Dorte Stang, jobspecialist hos Femern Agency.


Deltagere fra mange lande

Konferencen var målrettet internationale akademikere. Det er udlændinge, der ofte har taget en kandidatuddannelse i Danmark på et universitet, og så er blevet boende. Der var deltagere fra blandt andet Italien, Tyskland, Spanien, Grækenland, Holland og Frankrig, Indien og Mellemøsten.

Annonce

På virksomhedssiden deltog de to konsortier Fehmarn Belt Contractors (FBC) og Femern Link Contractors (FLC). Derudover deltog Hages Badehotel, Konsulenthuset Provi, Lolland Internationale Skole, Codan Medical og Alfa Laval.

På konferencen bød Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen 8S) velkommen, og de ledige akademikere fik præsenteret, hvordan det er at bo og leve på Lolland. Business LF fortalte også om det lokale erhvervsliv.

- Derefter kom virksomhederne på banen og fortalte, hvad de laver, hvilke jobprofiler de søger, og hvilke stillinger de kan tilbyde. Bagefter kunne deltagerne på links gå ind til de virksomheder, som de var interesserede i og stille spørgsmål og sende cv og kontaktinfo, og så kunne deltagere og virksomheder gå videre med kaffeaftaler og jobsamtaler. Man kan kalde det for jobdating, forklarer Dorte Stang.


Mange jobfunktioner

Mange tror, at der til Femern-projektet primært er brug for jord- og betonarbejdere og ingeniører, og det har der også, men der er også brug for mange akademikere. Som Per Bech Grønning, leder af Femern Agency, i sit oplæg om Femern-byggeriet også fortalte, så giver de store opgaver på byggeriet en lang række muligheder for akademikere.

En lille virksomhed har måske ikke råd eller plads til en akademiker, men ligeså snart virksomheden bliver større og når 15 medarbejdere, har man måske brug for nogle, der kan oversætte, udvikle en hjemmeside, eller nogen inden for HR og administration, programmører, forretningsudviklere, biologer eller eksperter inden for turisme og kundebetjening.

Annonce

Dorte Stang har blandt andet tidligere været teamleder for Akademikercentret på Frederiksberg, men er oprindeligt født og opvokset i Nakskov og nu vendt tilbage til fødeøen.

- Min forventning, med den nye virtuelle måde at komme i dialog med jobsøgere på, som corona har trænet os i, er, at vi faktisk kan nå en målgruppe til de job, vi har på Lolland-Falster, som vi ikke tidligere har kunnet, fortæller Dorte Stang og fortsætter:

- En af de vigtigste ting for vores internationale akademikere er den Internationale Skole i Maribo. Det viser, at man som international kan komme hertil og skabe sig et liv og blive godt integreret. Samtidig har vi boliger, de rent faktisk kan betale i modsætning til København. Internationale akademikere har typisk ikke købt en lejlighed, og de har ofte ikke nogen stor opsparing.


Karrieremennesker

Den altovervejende årsag til, at en ledig international akademiker vælger at flytte til Lolland-Falster, er dog jobbet og ikke de billige huspriser.

- Dem, vi taler om, er karrieremennesker. De har brugt hele livet på at uddanne sig, så de flytter ikke bare herned, fordi husene er billige, eller fordi de kan ro kajak fire gange om ugen. De flytter, fordi de kan se en karrieremulighed, og de kan se, at der er andre ligesom dem, siger Dorte Stang.

Annonce

Femern Agency vil nu evaluere på den virtuelle konference, og hvis virksomhederne har fået gode kontakter ud af konferencen, så kan en gentagelse komme på tale.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE