cookie-og-privatlivspolitik
Nattelivet har grundet nedlukningen ikke haft indtægter i et halvt år, men har fortsat betalt en del af de ansattes løn. Men nu er kassen ved at være tømt, advarer Horesta, som håber, at politikerne udvider hjælpepakken og dækker alle udgifter ved en mulig forlængelse af nedlukningen. (Arkivfoto)
Nattelivet har grundet nedlukningen ikke haft indtægter i et halvt år, men har fortsat betalt en del af de ansattes løn. Men nu er kassen ved at være tømt, advarer Horesta, som håber, at politikerne udvider hjælpepakken og dækker alle udgifter ved en mulig forlængelse af nedlukningen. (Arkivfoto)
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Erhverv

Nattelivet vil have dækket alle udgifter ved udsat åbning

Pengekassen er ved at være tom for mange virksomheder i nattelivet, lyder advarslen fra Horesta.
08. august 2020 kl. 11:15 Af Ritzau

Annonce

Nattelivet bør kunne få dækket alle udgifter, hvis nedlukningen af branchen forlænges yderligere.

Sådan lyder ønsket fra Horesta, brancheorganisationen for restaurationsbranchen.

Meldingen kommer, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) har varslet, at nattelivet ikke kan åbne som planlagt i august.

Og det vil have enorme konsekvenser for virksomhederne i nattelivet, siger Kristian Nørgaard, der er chefkonsulent hos Horesta.

- Det er jo en branche, der er enormt presset allerede, fordi de har været tvangslukket et halvt år. Og branchen betaler fortsat en væsentlig del af regningen selv, siger han.

Onsdag skal Folketingets partier forhandle om den fortsatte genåbning - og i den forbindelse vil en fortsættelse af hjælpepakkerne også være på forhandlingsbordet.

Her opfordrer Horesta til, at man ikke blot forlænger de eksisterende hjælpepakker, der blandt andet kompenserer en del af hjemsendte ansattes løn, mens virksomhederne betaler resten selv. Det skal udvides, så nattelivet fremover kan få dækket alle udgifter i forbindelse med nedlukningen.

- Hvis ikke nattelivet kan komme til at åbne, så må man genbesøge hjælpepakkerne. For når ikke man kan tjene en eneste krone og samtidig skal betale regninger hver måned, fordi man ikke kan få dækket hele lønnen, så bliver kassen tømt, siger Kristian Nørgaard.

- Desværre er smertegrænsen ved at være nået for rigtig mange, og nogle har været nødt til at fyre. Og så kan man ikke komme tilbage på lønkompensation. Det er enormt uholdbart.

Han anslår, at der er omkring 3000 fuldtidsstillinger i nattelivet i Danmark. Men derudover er der også mange studerende og andre ansat på deltid.

Rekom Group, der driver flere end 90 barer og natklubber, håber ligeledes på en forlænget og udvidet hjælpeordning.

- For det første har vi brug for, at der bliver givet håndslag på, at kompensationsordningerne forlænges, til vi får lov til at genåbne, siger Lars Børsting, der er politisk chef for Rekom.

- For det andet så håber vi, at parterne kan blive enige om at hæve beløbs- og dækningsgrader i lønkompensationsordningen. Derfor er vi også glade for, at statsministeren har lagt op til at se på kompensationsgraden for de brancher, der fortsat skal holde lukket.

Han oplyser, at Rekom i marts sendte næsten alle af virksomhedens 2000 medarbejdere i Danmark hjem med delvis lønkompensation.

Enkelte barer er blevet åbnet i løbet af sommeren, men langt de fleste er fortsat hjemsendte.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce