cookie-og-privatlivspolitik
Smykkeselskabet Pandora har på en ekstraordinær generalforsamling i København valgt Peter Ruzicka ind i bestyrelsen med henblik på, at han kan blive formand.
Smykkeselskabet Pandora har på en ekstraordinær generalforsamling i København valgt Peter Ruzicka ind i bestyrelsen med henblik på, at han kan blive formand.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Erhverv

Pandora rykker et skridt tættere på formandsbytte

Peder Tuborgh forlader Pandora-bestyrelsen med årets udgang - afløser er nu valgt ind i bestyrelsen.
04. december 2019 kl. 10:11 Af Ritzau

Annonce

På en ekstraordinær generalforsamling er norske Peter Ruzicka blevet valgt ind i Pandora-bestyrelsen. Han er valgt med forventningen om, at han bliver bestyrelsesformand, når bestyrelsen konstituerer sig senere på måneden, skriver Ritzau Finans.

Smykkeforretningen er i disse år ude på en stormfuld sejlads med svigtende salgstal og gennemgående udskiftninger på de ledende poster.

Efter en nedjustering i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal regner Pandora med, at omsætningen skrumper med mellem syv og ni procent.

Det er ikke hverdagskost for Pandora, der mellem 2013 og 2016 kunne præsentere vækst i omsætningen på mellem 30 og 40 procent.

Det skrantende salg har fået hovederne til at rulle i ledelsen af Pandora. Anders Colding Friis mistede i august 2018 jobbet som direktør.

Derefter begyndte en lang jagt på en afløser, der første endte i februar med ansættelsen af svenske Alexander Lacik.

På den ordinære generalforsamling måneden efter annoncerede bestyrelsesformand Peder Tuborgh, at han ville træde tilbage. Onsdag oplyste han, at det bliver fra 31. december.

Her kommer i stedet norske Peter Ruzicka ind i billedet.

- Jeg er klar over, at der har været turbulens. Men det er en udfordring, jeg synes, er spændende, siger han ifølge Ritzau Finans.

Nordmanden kommer med en historik fra den norske kæmpe-koncern Orkla, der sælger alt fra dagligvare- til finansielle produkter. Blandt ejer Orklas datterselskaber Odense Marcipan, Beauvais og KiMs.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce