cookie-og-privatlivspolitik
Pfizer-BioNTechs vaccine er i dag godkendt til børn fra 12 år. Nu vil virksomhederne forsøge at få udvidet godkendelsen, så den gælder børn ned til 5 år. (Arkivfoto)
Pfizer-BioNTechs vaccine er i dag godkendt til børn fra 12 år. Nu vil virksomhederne forsøge at få udvidet godkendelsen, så den gælder børn ned til 5 år. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Erhverv

Pfizer: Vaccine til børn fra 5 til 11 år er sikker og virker

I et forsøg med 2268 børn mellem 5 og 11 år har coronavaccine vist god effekt, oplyser Pfizer og BioNTech.
20. september 2021 kl. 13:22 Af Ritzau

Coronavaccinen fra Pfizer og BioNTech er sikker og indikerer en god beskyttelse mod sygdommen for børn mellem 5 og 11 år.

Det viser de overordnede resultater fra et kombineret fase 2 og 3-studie med vaccinen. Det oplyser BioNTech i en pressemeddelelse.

I forsøget indgik 2268 børn mellem 5 og 11 år, og ifølge studiet var der et "robust" niveau af antistoffer, der svarer til et andet studie, hvor personer i aldersgruppen 16-25 år deltog.

Niveauet af antistoffer er en indikation af, hvor stor beskyttelse vaccinen giver.

Samtidig var niveauet af bivirkninger sammenligneligt med aldersgruppen 16-25 år, skriver BioNTech.

Annonce

Børnene i forsøget har fået en tredjedel af en normal dose fordelt over to stik.

Der er tale om det første sæt resultater af et forsøg med børn i den aldersgruppe. Amerikanske Moderna er også i gang med et forsøg med børn mellem 6-11 år.

Vaccinen er i dag godkendt til børn over 12 år i Europa, og Sundhedsstyrelsen besluttede i juni at anbefale vaccination af børn mellem 12 og 15 år.

Pfizer/BioNTech vil på baggrund af forsøget ansøge om at få lægemiddelmyndighedernes godkendelse til at give vaccinen til børn mellem 5 og 11 år.

I Europa vil det være Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), mens det i USA er FDA.

Annonce

For at vaccinen i sidste ende vil blive tilbudt til danske børn, kræver det, at Sundhedsstyrelsen i Danmark giver grønt lys.

Modsat de tidligere store forsøg, som Pfizer/BioNTech gennemførte for at få vaccinen godkendt til ældre aldersgrupper, har man i denne omgang ikke haft som primært mål at se på effekten af vaccinen - altså hvor meget vaccinen reducerer risikoen for at blive syg.

I stedet har man set på niveauet af antistoffer sammenlignet med en ældre aldersgrupper.

Pfizer/BioNTech er også i gang med at teste vaccinen på børn i aldersgruppen 6 måneder til 5 år. Her ventes resultater fra forsøgene senere i år.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE