cookie-og-privatlivspolitik
Danmarks største telekoncern, TDC, er torsdag kommet med regnskab, der viste et svagt faldende salg. (Arkivfoto)
Danmarks største telekoncern, TDC, er torsdag kommet med regnskab, der viste et svagt faldende salg. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Erhverv

TDC holder nogenlunde fast i salget med nye produkter

I første kvartal solgte TDC for knap fire milliarder kroner. Det er lidt mindre end samme kvartal i 2020.
06. maj 2021 kl. 09:14 Af Ritzau

TDC formåede at holde nogenlunde fast i salget i årets første tre måneder, selv om efterspørgslen efter traditionelle produkter som fastnettelefoni fortsatte med at falde.

I kvartalet endte omsætningen på knap fire milliarder kroner, skriver selskabet i en pressemeddelelse. Det er på niveau med de foregående tre måneder og 3,5 procent mindre samme periode sidste år.

TDC er Danmarks største selskab på tv, bredbånd, mobiltelefoni og fastnet og står bag YouSee, Telmore, Fullrate og Hiper.

I kvartalet sås en god fremdrift i nye produkttiltag som YouTV og Eesy, der har været med til at stabilisere salget, ligesom der sås en stabilisering i salget af hovedprodukter.

Finansdirektør Lasse Pilgaard erklærer sig tilfreds med det, TDC, der er den største telekoncern i Danmark, har leveret.

Annonce

- Vores toplinje - altså den kommercielle udvikling - er ret stabil. På årsbasis er den faldet, men sammenlignes der med sidste kvartal, er udviklingen ret flad, siger han.

Han glæder sig samtidig over, at det er lykkedes at reducere omkostningerne, og driftsudgifterne er faldet med 11,5 procent. Driftsresultatet (Ebitda) var dog alligevel stort set på linje med sidste år.

Driftsresultatet er kort sagt de penge, der er tilbage fra salget i en virksomhed, når udgifterne til varer, administration, løn og ned- og afskrivninger er trukket fra.

Udviklingen hænger sammen med, at antallet af kunder faldt sidste år. I første kvartal har TDC dog ifølge Lasse Pilgaard haft en stort set flad udvikling i antallet af kunder.

- Der har samlet ikke være afgang blandt bredbåndskunderne, og på mobilsiden har vi 6000 flere kunder. Tv-kunderne falder, men hele markedet falder i samme grad, siger han.

Annonce

TDC har mistet 18.000 tv-kunder og har nu lige over en million tilbage.

Han fortæller, at TDC har vundet en del kunder i bredbåndsmarkedet for højhastighed. Det kompenserer for de kunder, der er tabt på markedet for lavhastighed.

- Det samme ses på tv-siden, hvor vi er lykkedes godt med bland selv-produkterne og YouTV, som kompenserer lidt for, at vi taber lidt af det gamle, lyder det fra finansdirektøren.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE