cookie-og-privatlivspolitik
1. november 2020 er det 20 år siden, at Jan Koch etablerede East Logistics. De senere år er der gennemført generationsskifte, hvor datteren Natacha Koch har sat sig i direktørstolen.
1. november 2020 er det 20 år siden, at Jan Koch etablerede East Logistics. De senere år er der gennemført generationsskifte, hvor datteren Natacha Koch har sat sig i direktørstolen.
Foto: PR

Erhverv

Tager et marked ad gangen

Søndag 1. november kan East Logistics fejre 20 års jubilæum.
30. oktober 2020 kl. 20:35 Af Jesper Bøgh

Annonce

Der var lagt an til en stor reception for hele det lokale netværk, når speditørvirksomheden East Logistics på søndag 1. november kan fejre 20 års jubilæum.

Det er nemlig præcis 20 år siden, at virksomheden blev grundlagt af Jan Koch i Nykøbing.

Men receptionen er udskudt på ubestemt tid på grund af corona-situationen.

- Man må tilpasse sig efter de vilkår, der nu engang er. Sådan er det jo at drive virksomhed, konstaterer direktør, Natacha Koch.

Tilpasning er ellers ikke et ord, der passer til speditørvirksomheden på Frankrigsvej i Nykøbing. I stedet for at placere sig i Københavnsområdet, hvor det kunne være lettere at skaffe arbejdskraft, valgte virksomheden at placere sig på Falster.

Stifteren Jan Koch havde været chef for Østeuropa i transportselskabet Leman gennem flere år, men havde en drøm om at starte sit eget.

- En virksomhed som vores kan i bund og grund ligge alle steder. Jeg ville gerne arbejde lokalt og bidrage til udviklingen, og så var det jo en oplagt mulighed at starte sit eget firma, fortæller Jan Koch og tilføjer, at virksomheden i dag beskæftiger 16 medarbejdere i Nykøbing, mens der i alt er otte personer ansat på kontorerne i Berlin og Düsseldorf.

Den første tid lå virksomheden i farmoren og farfarens stue, og hverdagen bød på travlhed helt ud på de sene aftentimer.

- Jeg tvivlede sådan set ikke på projektet, men jeg tænkte heller ikke for meget over det. Hvis man tænker for meget, kommer man ikke ud over stepperne og erobrer de nye markeder, vurderer Jan Koch.

- Jeg lovede dig vist, at du gerne måtte låne min børneopsparing, hvis bare du betalte den tilbage, når jeg skulle bruge den, lyder det fra datteren og den nuværende direktør, Natacha Koch.

Lånet blev der dog aldrig brug for, da East Logistics voksede støt.

Virksomheden flyttede ud på Bastebrostræde, og i løbet af det første år havde virksomheden seks ansatte.


Rykkede til Frankrigsvej

I 2007 rykkede East Logistics så til lokalerne på Frankrigsvej, hvor virksomheden siden har holdt til, og omtrent samtidig blev afdelingen i Berlin oprettet.

I 2016-17 bød der sig endnu en mulighed på det tyske marked. Blue Water solgte sine kontorer i Rødby, Bremen og Düsseldorf til East Logistics, der arbejdede strategisk på at komme ind på de tyske industrikunder.

- Man skal tage chancen, når den byder sig. Vi ville og vil gerne have flere tyske kunder, som vi kan servicere mod Danmark og resten af Skandinavien, og nu kigger vi også længere ud mod Holland og Belgien. Når man tager en chance, er der også en risiko, og allerede året efter lukkede vi Bremen-kontoret ned og samlede alle aktiviteterne i Berlin og Düsseldorf, fortæller Jan Koch.

Efter en indflyvningsperiode satte Natacha Koch sig i 2019 i direktørstolen, som hun i dag deler med Morten Sjøgren Øvlisen.

Hun var sulten efter mere, end speditørvirksomhederne i Københavnsområdet kunne tilbyde hende, så da hendes far foreslog hende at overtage virksomheden, var hun ikke længe om at sige ja.

- Der kommer et tidspunkt i livet, hvor man bare vil mere end en toværelses lejlighed. Når man samtidig keder sig på jobbet, er det vigtigt at søge noget mere. Jeg er ikke motiveret af en karriere med fine titler, men jeg skal have et arbejdsliv med de rigtige udfordringer, og det får jeg bestemt i direktørstolen, fortæller Natacha Koch, der siden er blevet valgt som formand for den regionale afdeling af brancheforeningen Danske Speditører.

Både i East Logistics og i branchen generelt sætter Natacha Koch sit præg ved at fokusere på rekrutteringen.

- Som branche kan vi ikke råbe og skrige efter arbejdskraft, hvis vi ikke også selv gør en indsats for rekrutteringen. Derfor tager vi hvert år mange elever ind, og vi oplærer dem til at blive blandt de bedste til at kommunikere på tværs af kulturer og sociale forskelligheder, fortæller Natacha Koch.

Hun er meget bevidst om, at direktørposten er en plads for livet, men det skræmmer hende ikke.

- Tværtimod er det en gave at kunne udvikle virksomheden, for det udvikler mig. Vi har lagt en ny strategi og har fået implementeret nye systemer, ikke for at blive førende i det store marked, men for at bidrage til, at branchen også udvikler sig, siger Natacha Koch.

I de kommende år sigter Natacha Koch efter at kunne komme endnu længere ud, og hun forudser, at East Logistics åbner et eller to kontorer mere i løbet af de næste fem til ti år.

- Vi tager et marked ad gangen og sørger for at være godt forankrede, inden vi tager næste skridt. Men det ville være en stor drøm at kunne åbne det skandinaviske marked endnu mere for de tyske kunder, for så giver vores placering i Nykøbing endnu bedre mening, forklarer Natacha Koch.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce