Annonce
Erhverv

Tager et marked ad gangen

1. november 2020 er det 20 år siden, at Jan Koch etablerede East Logistics. De senere år er der gennemført generationsskifte, hvor datteren Natacha Koch har sat sig i direktørstolen. Foto: PR

Søndag 1. november kan East Logistics fejre 20 års jubilæum.

Der var lagt an til en stor reception for hele det lokale netværk, når speditørvirksomheden East Logistics på søndag 1. november kan fejre 20 års jubilæum.

Det er nemlig præcis 20 år siden, at virksomheden blev grundlagt af Jan Koch i Nykøbing.

Men receptionen er udskudt på ubestemt tid på grund af corona-situationen.

- Man må tilpasse sig efter de vilkår, der nu engang er. Sådan er det jo at drive virksomhed, konstaterer direktør, Natacha Koch.

Tilpasning er ellers ikke et ord, der passer til speditørvirksomheden på Frankrigsvej i Nykøbing. I stedet for at placere sig i Københavnsområdet, hvor det kunne være lettere at skaffe arbejdskraft, valgte virksomheden at placere sig på Falster.

Stifteren Jan Koch havde været chef for Østeuropa i transportselskabet Leman gennem flere år, men havde en drøm om at starte sit eget.

- En virksomhed som vores kan i bund og grund ligge alle steder. Jeg ville gerne arbejde lokalt og bidrage til udviklingen, og så var det jo en oplagt mulighed at starte sit eget firma, fortæller Jan Koch og tilføjer, at virksomheden i dag beskæftiger 16 medarbejdere i Nykøbing, mens der i alt er otte personer ansat på kontorerne i Berlin og Düsseldorf.

Den første tid lå virksomheden i farmoren og farfarens stue, og hverdagen bød på travlhed helt ud på de sene aftentimer.

- Jeg tvivlede sådan set ikke på projektet, men jeg tænkte heller ikke for meget over det. Hvis man tænker for meget, kommer man ikke ud over stepperne og erobrer de nye markeder, vurderer Jan Koch.

- Jeg lovede dig vist, at du gerne måtte låne min børneopsparing, hvis bare du betalte den tilbage, når jeg skulle bruge den, lyder det fra datteren og den nuværende direktør, Natacha Koch.

Lånet blev der dog aldrig brug for, da East Logistics voksede støt.

Virksomheden flyttede ud på Bastebrostræde, og i løbet af det første år havde virksomheden seks ansatte.

Rykkede til Frankrigsvej

I 2007 rykkede East Logistics så til lokalerne på Frankrigsvej, hvor virksomheden siden har holdt til, og omtrent samtidig blev afdelingen i Berlin oprettet.

I 2016-17 bød der sig endnu en mulighed på det tyske marked. Blue Water solgte sine kontorer i Rødby, Bremen og Düsseldorf til East Logistics, der arbejdede strategisk på at komme ind på de tyske industrikunder.

- Man skal tage chancen, når den byder sig. Vi ville og vil gerne have flere tyske kunder, som vi kan servicere mod Danmark og resten af Skandinavien, og nu kigger vi også længere ud mod Holland og Belgien. Når man tager en chance, er der også en risiko, og allerede året efter lukkede vi Bremen-kontoret ned og samlede alle aktiviteterne i Berlin og Düsseldorf, fortæller Jan Koch.

Efter en indflyvningsperiode satte Natacha Koch sig i 2019 i direktørstolen, som hun i dag deler med Morten Sjøgren Øvlisen.

Hun var sulten efter mere, end speditørvirksomhederne i Københavnsområdet kunne tilbyde hende, så da hendes far foreslog hende at overtage virksomheden, var hun ikke længe om at sige ja.

- Der kommer et tidspunkt i livet, hvor man bare vil mere end en toværelses lejlighed. Når man samtidig keder sig på jobbet, er det vigtigt at søge noget mere. Jeg er ikke motiveret af en karriere med fine titler, men jeg skal have et arbejdsliv med de rigtige udfordringer, og det får jeg bestemt i direktørstolen, fortæller Natacha Koch, der siden er blevet valgt som formand for den regionale afdeling af brancheforeningen Danske Speditører.

Både i East Logistics og i branchen generelt sætter Natacha Koch sit præg ved at fokusere på rekrutteringen.

- Som branche kan vi ikke råbe og skrige efter arbejdskraft, hvis vi ikke også selv gør en indsats for rekrutteringen. Derfor tager vi hvert år mange elever ind, og vi oplærer dem til at blive blandt de bedste til at kommunikere på tværs af kulturer og sociale forskelligheder, fortæller Natacha Koch.

Hun er meget bevidst om, at direktørposten er en plads for livet, men det skræmmer hende ikke.

- Tværtimod er det en gave at kunne udvikle virksomheden, for det udvikler mig. Vi har lagt en ny strategi og har fået implementeret nye systemer, ikke for at blive førende i det store marked, men for at bidrage til, at branchen også udvikler sig, siger Natacha Koch.

I de kommende år sigter Natacha Koch efter at kunne komme endnu længere ud, og hun forudser, at East Logistics åbner et eller to kontorer mere i løbet af de næste fem til ti år.

- Vi tager et marked ad gangen og sørger for at være godt forankrede, inden vi tager næste skridt. Men det ville være en stor drøm at kunne åbne det skandinaviske marked endnu mere for de tyske kunder, for så giver vores placering i Nykøbing endnu bedre mening, forklarer Natacha Koch.

  • 1. november 2020 er det 20 år siden, at Jan Koch etablerede East Logistics. De senere år er der gennemført generationsskifte, hvor datteren Natacha Koch har sat sig i direktørstolen. Foto: PR
Annonce
Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier