cookie-og-privatlivspolitik

Erhverv

Tobaksvirksomheden STG sælger flere håndrullede cigarer

Det et gået frem for STG, der sælger tobak i mange former. Frankrig har dog slået skår i glæden.
08. november 2018 kl. 09:14 Af /ritzau/

Annonce

Scandinavian Tobacco Group, STG, kom ud af tredje kvartal med en omsætning på 1,9 milliarder kroner, hvilket er et godt stykke over salget i den tilsvarende periode året før på 1,7 milliarder kroner.

Det fremgår af selskabets regnskab ifølge Ritzau Finans.

- Vi leverer et resultat i tråd med vores forventninger. Håndrullede cigarer-kategorien oplever fortsat stærk vækst, og det er selvfølgelig især tilfredsstillende, at Thompson Cigars hurtigere end planlagt bidrager positivt til kategoriens resultat, skriver Niels Frederiksen, administrerende direktør i Scandinavian Tobacco.

Kategorien med håndrullede cigarer fortsatte med organisk vækst i nettoomsætningen, og det er da også primært opkøbet af Thompson Cigars, der luner her.

Den organiske vækst gik omvendt tilbage i kategorien maskinfremstillede cigarer, og udviklingen her var især drevet af et mindre salg til franskmændene.

- I Frankrig er markedet fortsat påvirket af afgiftsstigningen, der trådte i kraft i marts 2018. Som reaktion på prisstigningerne har forbrugerne valgt at købe billigere produkter.

- Faldet i markedsvolumen skønnes at være uændret i forhold til tidligere kvartaler. De markedssegmenter, hvor STG står stærkest, er forholdsmæssigt mere påvirket, skriver STG i regnskabet.

Finskåren tobak havde en negativ organisk vækst på 1,3 procent, og her trak et mindre salg i både Norge og USA ned i volumen.

- Der er fortsat udsving i leverancerne til Norge, og niveauet var lavere i tredje kvartal 2018 end i samme periode sidste år. STG vinder dog markedsandele i et samlet marked, der fortsat er faldende, påpeges det i regnskabet.

STG fastholder forventningerne til hele året om en flad til svag positiv organisk omsætningsvækst og en organisk vækst i det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger - EBITDA - på mindst tre procent.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

pengespilde på torvet 25. marts 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Nødråb fra frontpersonalet 25. marts 2019 kl. 06.07

AF: ALICE MARGRETHE SELDAL

Guldborgsundlisten og… 22. marts 2019 kl. 11.26

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

Annonce