cookie-og-privatlivspolitik
Den lollandske duo "Martin og Mette" danner par både på scenen og privat.
Den lollandske duo "Martin og Mette" danner par både på scenen og privat.
Foto: Pr

Extra Posten

Duoen som elsker 80'er-musik

Martin og Mette har netop udgivet to nye singler - på utallige opfordringer fra deres fans.
13. december 2019 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Til dagligt underviser Martin på Horslunde Realskole, og Mette sidder på kontor hos en bilforhandler i Sakskøbing. Men når det bliver weekend, udskifter de ofte lærer- og kontordameoutfittet med noget mere spektakulært og glitrende for at synge og spille op til fest og dans.

Parret elsker musik, og det har de gjort, siden de var børn.

Martin er vokset op i Nakskov, og allerede som 6-årig fik han vakt sin interesse for musik af en harmonikaspillende onkel. Den elementære musiklære fik han som elev på Nakskov Musikskole, og som 15-årig spillede han for første gang "offentligt" til en konfirmation. Siden er det gået deruda'.

Mette er fra Sakskøbing og har fra barndommen været dus med både klassisk musik og rock. Som 10-årig begyndte hun at gå til solosang i Lolland Musikskole, og her grundlagde hun en blivende kærlighed til gospel-genren.

- Jeg er stadig solist i "Rainbow Gospel" i Maribo, fortæller hun.

Annonce

Par i musikken og privat

Martin og Mette har kendt hinanden i over 20 år - med tætte bånd og en fælles interesse for musik.

- Når vi mødtes til familiefester, sang og spillede vi altid et par numre i løbet af aftenen, fortæller Mette.

Da de begge for fem år siden søgte nye udfordringer i musikken, fandt de sammen og begyndte at optræde som en duo. Efter et par år blev de også kærester, og i juni i år stod den på både bryllup og dåb af deres lille søn, Alfred.

I dag bor familien i Sakskøbing og prøver at holde lidt igen med de musikalske jobs, så de kan tilbringe så meget tid som muligt med Alfred.


Playliste på 3-400 numre

I 2014 sendte Martin et soloalbum på gaden.

Annonce

- Det var en drengedrøm, som gik i opfyldelse. Og det gik faktisk ret godt. Jeg fik mange fine placeringer på diverse dansktoplister rundt om i landet, også på Danmarks Radio, fortæller Martin.

Men jo længere tid der er gået med, at Martin og Mette har optrådt sammen, jo mere udtalt er ønsket fra deres fans blevet om en ny udgivelse, hvor Mette også er med. Det ønske har duoen nu opfyldt, idet Mette og Martin for nylig har været i pladestudiet og lavet to nye singler.

- Vi har en playliste på mellem 300 og 400 numre, så det er ikke, fordi vi mangler materiale. Vi sender de her to singler på gaden for alle vores trofaste fans skyld, lyder det fra den populære, lokale duo.

Den første single "Jeg er jo lige her" rammer radiostationerne i begyndelsen af januar, mens single nummer to "En helt ny dag" først bliver udsendt omkring marts. På begge numre sørger Michael Kratz, tidligere trommeslager i Kandis, for dansevenlige rytmer.


Dodo og Kandis-Johnny

- Mette kan virkelig synge en hal op. Hun har en fantastisk stemme, som mínder om Dodo fra Dodo & the Dodo's. Der kan også være noget Celine Dion og Mariah Carey over hendes stemme og måde at synge på, forklarer Martin om sin partners stil og stemme.

Annonce

Til gengæld karakteriserer Martin selv sin stemme og optræden som Lollands svar på Kandis-Johnny.


1980'ernes musikskat

Når duoen er ude at spille, har de ikke på forhånd lagt et program. De fornemmer, hvad deres publikum er til, og så vælger de numre, som passer til det selskab. Dog kan man være sikker på, at der vil være mere end et krydderi af 80'er-musik. For det er i guldgruben af 1980'er-musik, at Martin og Mette finder deres inspiration - uanset om de spiller til en 18-års fødselsdag, en konfirmation eller til et guldbryllup.

Martin og Mettes signaturnummer er i øvrigt "Bank tre gange", som dansktopgruppen Klaus & Servants introducerede i 70'erne...ikke i 1980'erne!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

ANNONCE