cookie-og-privatlivspolitik
Brødrene Martin og Rasmus Rasmussen sammen med Peter Fisker er blandt de frivlllige bag Hornfiskefestivalen i Kramnitze.

2

Billeder

Brødrene Martin og Rasmus Rasmussen sammen med Peter Fisker er blandt de frivlllige bag Hornfiskefestivalen i Kramnitze.
Foto: Lr

Extra Posten

Hornfiskefestival for 40. år i træk

Årets Hornfiskefestival foregår fra torsdag 18. juli til søndag 21. juli - på havnen i Kramnitze.
05. juli 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Det er jubilæumsår i år på havneområdet i Kramnitze, hvor der i uge 29 inviteres til Horfiskefestival - for 40. gang.

Men det runde tal går man ikke så meget op i. Der er nok at tage sig af i år. Ikke mindst fordi den ene af de to klubber bag den årlige festival har trukket sig. Så efter at Rudbjerg Forende Boldklub ikke længere er involveret i festivalen på Lollands sydkyst, står Nakskov/Rudbjerg Volleyball Klub alene for den jubilerende udgave af Hornfiskefestivalen.

Programmet er stort set, som det plejer at være; underholdning for både børn og voksne, masser af musik, mad og kræmmermarked. Desuden konkurrencer, strippershow og gudstjeneste - den sidste "event" efterfulgt af stegt flæsk med persillesovs. Det er søndag - tidligt på formiddagen.

Senere om søndagen dukker Leif Kerstein op for at underholde.


Familiesag

I dag er det næsten et familieforetagende at arrangere Hornfiskefestival. For de bærende kræfter er Jan Rasmussen og hans to sønner, Martin og Rasmus. Jans fætter Peter Hansen, kaldet Peter Fisker, står for rygningen af hornfiskene.

Annonce

- Det er os, som står for at arrangere det meste. Men under selve festivalen er der masser af medlemmer fra egnens volleyboldklubber, som hjælper til, fortæller Martin.

Han vurderer, at der skal være mellem 40 og 80 frivillige hjælpere, hvis festivalen skal lykkes.


Ny konkurrence

De sidste år har Hornfiskefestivalen budt på sliskeræs. Det er droppet i år til fordel for "maste-stafet", hvor en gammel mast vippes ud over vandet, hvorefter deltagerne skal balancere ud på masten og nuppe et flag...og så falde i vandet.


"Først til mølle"

Naturligvis er der masser af hornfisk til en Hornfiskefestival - selvom de er fanget i forsommeren, som er højsæson for at få en af de lange, næbbede og slanke fisk på krogen.

- I år ligger der omkring 800 fisk i fryseren - klar til at blive røget og solgt efter "først-til-mølle"-princippet, fortæller Martin.

Annonce

Overskud

Sidste år gav festivalen omkring 50.000 kroner i overskud.

- Vi håber på noget af det samme i år. Penge, som vi vil bruge på ungdomsarbejde i volleyballklubben, siger Jan Rasmussen.

Se hele programmet side 6 her i avisenKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

ANNONCE