cookie-og-privatlivspolitik
Kamilla Bøgh Christensen (tv) og Mathilde Ugleholdt Madsen, er ved at få de sidste praktiske ting på plads til deres "We walk together Nakskov" 1. maj.
Kamilla Bøgh Christensen (tv) og Mathilde Ugleholdt Madsen, er ved at få de sidste praktiske ting på plads til deres "We walk together Nakskov" 1. maj.
Foto: Lise Ravnkilde

Extra Posten

Mange vil gerne gå med 1. maj

We walk together Nakskov har allerede fået mange tilmeldinger til gåturen på enten 11,2 eller fem kilometer 1. maj
26. april 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Da Sceleroseforeningen Danmark opfordrede til at gå 16.000 skridt, et for hver sceleroseramt i Danmark, 1. maj, var tanken at mindre grupper kunne melde sig til centralt og gå turen lokalt.

Men Kamilla Bøgh Christensen der selv har scelerose og hendes veninde Mathilde Ugleholdt Madsen gik i gang med at arrangere et lokalt event i Nakskov.

Og det tegner til at blive en stor succes. Allerede nu har 168 tilmeldt sig eventen på Facebook og mere end 300 er interesserede i begivenheden.

- Vi håber, at også folk der ikke kan gå fem eller 11,2 kilometer vil komme og hygge sig, siger Mathilde Ugleholdt Madsen.

På Svingelen som er start og slutsted, vil man blandt andet kunne købe kaffe og sandwich. Det er Kamilla Bøgh Christensen og Mathilde Ugleholdt Madsen og deres hjælpere, blandt andet fra Sceleroseforeningen, der sælger kaffe. "Hos Nielsen" sælger sandwichene og donerer fem kroner per solgt sandwich til Sceleroseforeningen.

Selvom turen egentlig hedder "You go girl" er alle velkomne også mænd og børn.

- Den hedder girl, fordi der er fokus på, at totredjedele af dem der får scelerose er kvinder, forklarer Kamilla Bøgh Christensen.

Hun fik selv diagnosen for tre år siden, da hun var 25 år. Hendes form for scelerose er ikke så invaliderende som andre. Hun kan sagtens passe sit arbejde som omsorgsmedhjælper. Kun en gang om måneden skal Kamilla Bøgh Christensen til Rigshospitalet i København og have en insprøjtning.

Sygdommen udvikler sig forskelligt og det er meget individuelt, hvor hårdt man rammes.

Selvom Kamilla Bøgh Christensen sagtens kunne gå turen på 11,2 kilometer, regner hun ikke med at komme med på turen.

Hun og Mathilde Ugleholdt Madsen skal bruge meget tid på Svingelen. Og så regner de med at køre ud til nogle af posterne for at fotografere deltagerne og høre, hvordan det går.

De to kvinder har været flittige til at skaffe sponsorer og har fået både vand, müslibar, frugt og chips, altsammen noget der deles gratis ud til deltagerne. De mangler at skaffe noget service og en toiletvogn.

Alle kan tilmelde sig gåturen på Facebookbegivenheden "We walk together Nakskov".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her